Абсолютният световен шампион по бокс за професионалисти в категория до 76,2 кг - Канело Алварес (58-2-2, 39 KO), защити безапелационно титлите си срещу Джон Райдър (32 -5, 18 КО). Мексиканецът не се бе качвал на ринга от септември миналата година, когато победи Генадий Головкин.
 
Пред 50 000 екзалтирани фенове в Гуадалахара местният любимец спечели с единодушно съдийско решение, след като тотално надигра Райдър във всичките рундове, а реферите дадоха резултати 120-107, 118-109 и 118-109. Още от началото Канело Алварес взе контрола над двубоя и окървави съперника си, който все пак успя да довърши мача и да не загуби с нокаут.

Райдър спечели временната титла на WBO в супер средна категория през ноември, като спря сънародника си Зак Паркър, който не беше побеждаван дотогава, в четвъртия рунд.
 
Веднага след обявяването на резултатите мощни фойерверки избухнаха на стадиона в Гуадалахара, а Канело бе окичен с лавров венец за радост на своите сънародници.
 
Минути след победата си, Aлварес поиска реванш от руснака Дмитрий Бивол, който нанесе втората от само две загуби за мексиканеца, когато двамата се срещнаха в двубой в полутежка категория миналата година.

"Всички знаят, че искам реванша с Бивол. Ако битката с него не се случи, ще видим. Мога да се бия с всеки. Това е исторически момент за мен. Благословен съм да бъда тук с моите хора, които ме подкрепят от самото начало", каза Алварес, който е роден в Гуадалахара и е израснал в съседния град Хуанакатлан.