Девин Хейни запази световните си титли в лека категория след победа с единодушно съдийско решение над Василий Ломаченко в Лас Вегас, САЩ. Това беше 30-а победа за американеца, която сложи край на опита на украинеца да се върне на върха в категорията след загубата му от Теофимо Лопес през 2020.

Битката бе изключително равностойна и дори Ломаченко имаше повече удари от противника, но в крайна сметка съдиите присъдиха в полза на американеца. Той получи 116:112 и 115:113, за да запази коланите си. Срещата бе изключително равностойна и е много трудно да се каже, кой се е справил по-добре.

Шампионът Хейни започна агресивно, атакувайки тялото на Ломаченко. Украинецът обаче направи добър старт, обикаляйки около Хейни и опитвайки се да пусне комбинации, за да затрудни противника. В края на рунд Ломаченко направи няколко добри попадения

Във втори рунд Лома скъси дистанцията, но Хейни се защитаваше отлично. Американецът направи чудесно контра с дясната ръка, която попадна в целта.

Третият рунд започна отлично за украинеца. Два удара с левачката пробиха гарда на Хейни. Лявото контра кроше от Хейни също беше точно. Страхотен екшън между двамата.

В четвъртия рунд и двамата се озоваха за кратко на земята. При един клинч те се търкулнаха на пода, но бързо се върнаха в позиция.

Петият рунд беше класика. Лома натисна и направи отлична комбинация, но Хейни веднага отвърна. В шести рунд равностойната битка продължи. Никой не може да вземе надмощие. В седмия рунд започна да се прокрадва и умора. Двамата по-често бяха разделяни от рефера. Хейни търсеше удари в тялото последвани от ъперкът. Лома беше ефективен с левачката.

Осми и девети рунд продължиха добрата размяна на удари от двамата. Ломаченко получи някои тежки удари в тялото, но вкара един тежък ляв прав в носа на съперника.

В 10-и рунд Ломаченко тръгна в атака. Украинецът вкара серия от добри удари, които разклатиха Хейни. В 11-и рунд Лома продължи да е по-агресивен, дори в един момент беше хванал Хейни в ъгъла. Чудесно дясно кроше попадна разклати Хейни.

В заключителния рунд и двамата се нахвърлиха, но никой не успя да свали другия на земята.

И така след сериозна и равностойна битка съдиите трябваше да определят. И те присъдиха победата на Хейни, който остава непобеден. Това пък е трета загуба на Ломаченко в кариерата.

„Ломаченко е бъдеш член на залата на славата. За мен е благословия, че успях да го победя. Но първо благодаря на Аллах. Без него нямаше да е възможно. Шапки долу за Лома. Това беше най-трудният ми противник със сигурност до момента“, обяви победителят.