Девин Хейни се зарече да изпрати Васил Ломаченко в пенсия с победа в тяхната битка за безспорната титла в лека категория този уикенд. Безспорният шампион в лека категория Хейни запази коланите си последния път в реванш срещу Джордж Камбосос Младши и сега ще се изправи пред още един страхотен тест във формата на бившия световен шампион Ломаченко. Украинската звезда е смятан за един от водещите бойци в категорията и премина през възстановяване след загубата си в огромния двубой с Теофимо Лопес през 2020 г.

Победа за Хейни ще продължи забележителната му серия и може да го накара да бъде изправен пред огромни потенциални предизвикателства от своите сънародници Джервонта Дейвис и Шакур Стивънсън. Хейни вярва, че е способен първо да преодолее Ломаченко, докато се наслаждава на статута си на фаворит за победата.

„Искам да го победя зрелищно. Искам да го изпратя в пенсия“, каза Хейни по време на епизод на Top Rank Blood Sweat & Tears, докато говори за боя този уикенд. „Ломаченко никога не е бил аутсайдер, това е първият път. Този път той се бие с по-голям, по-силен, по-бърз, по-млад човек“.

„Всички шансове са срещу него и на 20 май ще покажа на света защо. Каквото и да донесе в нощта на битката, няма да е достатъчно, ще го направя да изглежда обикновен, ще го направя да изглежда обикновен. Ще го засрамя и той няма да е същият.”

Лома„енко сега е на 35 г., но няма много още пред себе си, като се има предвид, че се е бил само 19 пъти като професионалист с две поражения, включително срещу Орландо Салидо. Въпреки това, той може да се пенсионира, ако загуби, тъй като може да се окаже извън голямата картинка в категорията за дълго време, с опашка от нови претенденти за трона.