Тази събота Девин Хейни ще заложи титлите си в лека категория в бой за безспорната световна титла срещу Василий Ломаченко. Двамата имат отлични мачове зад гърба си. Хейни е с 29 успеха от 29 мача, а украинеца има 17 победи и 2 загуби. Ето подбор на най-добрите победи на двамата преди боя им в събота.

 

1 Ломаченко срещу Гийермо Ригондо

В тази битка от 2017 г. между може би двамата най-добри от техническа гледна точка днес, Ломаченко в крайна сметка излезе победител, защото просто беше твърде голям за дребния Ригондо. Способен да го тормози и да го кара да се движи, Ломаченко празнува, когато неговият кубински опонент се оттегли от битката след шест рунда.

2 Хейни срещу Джордж Камбосос Младши 1

Въпреки че не беше най-вълнуващата битка в историята на леката категория, представянето на Хейни срещу Камбосос през юни 2022 г., беше впечатляващо. Особено кат се има предвид, че той се би в Австралия и то срещу Камбосос, който току-що беше разбил Теофимо Лопес. Това, че Хейни го направи да изглежда толкова лесно, е доказателство за неговите умения.

3 Ломаченко срещу Хорхе Линарес

Една от най-добрите битки в кариерата на Ломаченко е тази през 2018 г. Двама добре обучени бойци, които вкараха достатъчно драма, за да направят нещата интересни. В крайна сметка обаче, след като самият той падна в шести рунд, Ломаченко приключи Линарес в 10-ия.

4 Ломаченко срещу Гари Ръсел Младши

Фактът, че Ломаченко победи Ръсел Младши в едва третата му битка, казва всичко за невероятния украинец. Въпреки че може би не беше на върха на силите си през 2014 г., Ръсел по-късно щеше да докаже качеството си, като спечели пояса на WBC в категория перо.

5 Хейни срещу Джордж Камбосос младши 2

Колкото предсказуем, толкова и безсмислен мач. Хейни поне доказа, че битка номер едно не е случайност, като се завърна в Австралия и победи отново Камбосос  през 2022 г. Той го направи още веднъж, с таланта и удара си.

6 Ломаченко срещу Никълъс Уолтърс

Въпреки че загубата от Ломаченко на практика доведе до пенсионирането му, Уолтърс преди онази нощ през 2016 г. беше опасен разрушител в категория перо, след като остана непобеден в 27 битки. Ломаченко обаче, с рекорд 6-1 по онова време, нямаше проблем да потуши заплахата на ямайеца.

7 Хейни срещу Джоузеф Диас

Диас, бивш носител на колана на IBF в суперлека категория, се срещна с Хейни в лека категория през 2021 г., като на карта беше заложен поясът на WBC. Победата дойде с единодушно съдийско решение.

8 Хейни срещу Хорхе Линарес

Твърде стар по времето, когато пътищата им се пресякоха, и със сигурност не същият боец, който се изправи срещу Ломаченко три години по-рано - загубата на Линарес от Хейни през 2021 г. със съдийско решение – беше началото на края за класния венецуелец.

9 Ломаченко срещу Люк Кембъл

Победата на Ломаченко със съдийско решение над Кембъл през 2019 г. беше първият и досега единствен път, когато той се появява в Обединеното кралство. Винаги с една крачка пред опонента си, друг олимпийски шампион, Ломаченко направи истинско шоу.

10 Хейни срещу Юриоркис Гамбоа

Това далеч не беше старият Гамбоа, особено като се има предвид, че той току-що беше победен от Джервонта Дейвис, но Хейни все пак трябваше да свърши работата, когато се сблъска с кубинеца през 2021 г. Той го направи, печелейки убедително в резултата след 12 рунда.