Василий Ломаченко каза, че не го интересува, че е определен като аутсайдер в бинтката срещу Дейвид Хейни в събота вечерта. Ломаченко обяви, че просто иска да им „докаже“ какво може. Ломаченко ще се изправи срещу Хейни в битка за безспорната титла в лека категория тази събота, 20 май по ESPN PPV в MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас.

Тази битка е това, което Ломаченко чака през цялата си десетгодишна професионална кариера. Ломаченко непрекъснато твърди, че това е неговият „последен шанс“, защото ако загуби, вероятно никога повече няма да получи друг опит срещу шампион с четири пояса.

Хейни или ще освободи четирите си титли от лека категория, за да се изкачи до суперлека, или ще се изправи срещу Джервонта Дейвис. Дейвис няма да задържи четирите титли, защото това ще го накара да се бие с твърде много претенденти, които не носят нищо на масата по отношение на популярност.

„Не, не съм изненадан. Разбирам защо хората ме мислят за аутсайдер. Не ми пука. Просто искам да докажа кой съм“, каза Василий Ломаченко пред медиите. „Един боец ще отиде там, където е най-добрата му възможност за печалба,” каза промоутърът Боб Аръм, когато беше попитан дали Haney ще се премести или ще остане в дивизията.