Дмитрий Бивол и Артур Бетербиев най-накрая ще се изправят един срещу друг на ринга в грандиозен двубой за безспорната титла в лека тежка категория, който според информацията "се планира за 1 юни в Саудитска Арабия". Това се случва, след като Бетербиев удължи непобедения си рекорд, който вече е 20-0-0, като нокаутира Калъм Смит в Квебек, за да подготви апетитния сблъсък срещу Бивол.

39-годишният Битериев спря Смит в седмия рунд на двубоя, след като го свали няколко пъти в нокдаун в първите рундове, нанасяйки цели 182 удара срещу 59 на Смит. След като запази поясите си на IBF, WBO и WBC в лека тежка категория, роденият в Русия канадски гражданин призна, че е жаден за обединилетен бой с носителя на пояса на WBA Бивол.

"Имам нужда от четвърти пояс. Това би означавало много за мен", каза той след победата над Смит. "Това е върхът. Би означавало, че в тази категория съм свършил работа".

Това е една от най-очакваните срещи в спорта в момента и може да короняса първия в историята безспорен шампион с четири пояса в лека-тежка категория.

Според журналиста от Fight Freaks Unite Дан Рафаел апетитната битка "се планира за 1 юни в Kingdom Arena в Рияд, Саудитска Арабия".Промоутърът му Боб Аръм също така заяви, че макар все още нищо да не е финализирано, битката може да се състои по-късно през лятото, след като Бетербиев спази месец Рамадан.

"Все още не е решено", каза Аръм. "Но задължително искаме да го направим. Ще разговарям с моя приятел Негово превъзходителство Турки Алалшик. Знам, че той иска да го направи, но идва Рамадан. Така че около три месеца след края на този свещен за мюсюлманите месец ще сме готови да се бием с Дмитрий Бивол, вероятно в Рияд“.

Бивол, който победи Канело Алварес през 2022 г., също така наскоро удължи непобедения си рекорд на 22-0-0, след като победи Линдън Артър в "Деня на разплатата" на 23 декември. Но той добави, че Бетербиев може да бъде по-труден съперник от Алварес.