Шампионът на WBA в лека тежка категория Дмитрий Бивол отправи поглед към потенциалния си двубой за безспорната титла срещу носителя на останалите пояси в дивизията Артур Бетербиев, като сравни предложената среща с времето, когато се е изправил срещу суперзвездата Канело Алварес.

През 2022 г. Бивол надделя над Канело при успешната защита на титлата си в категория лека тежка, като спечели битката само с един рунд, въпреки че изглеждаше комфортно през цялото време.

Оттогава руснакът е свързван с апетитна битка с Артур Бетербиев, който е единственият шампион в този спорт със 100% съотношение мачове-нокаути, като е нокаутирал всичките си двадесет опонента, откакто е професионалист.

След първоначалните усложнения при осъществяването на двубоя поради позицията на WBC по отношение на руските спортисти, изглежда, че интересът от страна на Саудитска Арабия се е оказал достатъчен, за да се осъществи горещо очакваното състезание, и един от задължителните двубои през 2024 г. изглежда ще бъде осъществен.

В интервю за Matchroom Бивол сравни Бетербиев с Канело Алварес и призна, че това ще бъде най-трудното му изпитание до момента, но запази надеждата си, че овладяването на традиционните боксови умения ще бъде достатъчно, за да победи твърдия си съперник.

"Да, ако трябва да бъда честен, вярвам, че това ще бъде най-трудното ми изпитание, защо? Защото той е по-силен, знам, че е физически по-силен от Канело, а и има добра техника. Много хора говорят за силата му, но забравят за техниката му, защото силата му е много по-добра от техниката му, но той все пак има добра техника“.

"Харесвам интелигентния бокс и ми харесва да вярвам, че показвам този вид бокс на хората. Той трябва да е по-добър от силата или само от скоростта, надявам се уменията да победят и се надявам, че имам достатъчно умения, за да спечеля този бой."

Феновете по целия свят очакват още един безспорен двубой за титлата и това може да бъде този, който ще засенчи всички, а Рияд ще бъде домакин на историческия сблъсък това лято.