Артур Бетербиев продължи страховитата си форма, като добави към рекорда си двадесети пореден нокаут, този път срещу Калъм Смит снощи в Квебек, Канада. Смит си оспорваше обединените титли в лека  тежка категория, но Бетербиев ги запази, като два пъти повали британеца, преди техническият нокаут в седми рунд.

38-годишният състезател показа най-доброто от себе си и сега всички пътища водят към безспорен двубой с шампиона на WBA Дмитрий Бивол. Коментирайки представянето, превърналият се в световен шампион Тони Белю похвали своя сънародник от Ливърпул, преди да зададе въпроса как Бетербиев "става все по-силен" с възрастта.

"Той е звяр и боец, който става все по-силен с възрастта, което е трудно за вярване, но е така! Калъм е смел като нищо! Войник, който отиде там и даде всичко от себе си! Изправи се срещу това чудовище в неговия дом! Толкова съм разочарован, защото искам да кажа повече бокс."

"Очевидно е, че искаме да видим Бивол - Бетербиев следващия път! Това е страхотна битка, но моля ви, покажете ми боксьор, който е станал по-силен с възрастта! Той е на 39 години и става все по-разрушителен! Физически това обикновено не е възможно, но той го прави! Нашият велик спорт се нуждае от преглед"

Белю изглежда продължава твърди, че Бетербиев не е играл по правилата - нещо, което беше започнато преди двубоя, когато се появи новината, че той е върнал "нетипични" резултати при допинг теста на VADA.

Това не беше провал, а резултат, който заслужаваше допълнително тестване. Скоро след това тази агенция потвърди, че Бетербиев е върнал отрицателни тестове. Той заяви, че всякакви опити да се представи това по друг начин са неприемливи.