Турки Алалшикх е председател на Главната служба за развлечения на Саудитска Арабия и има толкова голяма власт в бокса, че вече се готви за мач с победителя от потенциалния безспорен двубой в лека тежка категория между Артур Бетербиев и Димитрий Бивол.

Алалшикх превърна Саудитска Арабия в новата световна столица на бокса. Той организира някои от най-големите вечери в този спорт - от сблъсъка на Тайсън Фюри с Франсис Нгану на 23 декември, когато един срещу друг се изправиха някои от най-добрите боксьори в тежка категория в света.

И оттогава няма време за почивка. Идва първия мач за безспорната титла в тежка категория, насрочен за 17 февруари, а само няколко седмици по-късно Франсис Нгану ще се изправи срещу Антъни Джошуа в Саудитска Арабия – на 8 март.

В момента се водят преговори двамата непобедени таланти в лека тежка категория Бивол и Бетербиев да се съберат и да се бият за всичките четири пояса по някое време през лятото, а Турки Алалшик вече знае срещу кого иска да се изправи победителят.

В разговор с DAZN той очерта плановете си и те включват бившия шампион на IBF в полутежка категория. "Искам победителят от мача между Артур и Бивол да се бие с Джай Опетая. Трябва да видим този двубой."

След това той заяви, че иска да върне бокса като световен феномен, какъвто е бил в предишните десетилетия. "Преди виждахме как всички боксьори се бият с най-добрите от своите поколения. Преди, ако кажем да назовем имената на най-добрите спортисти в Америка през 70-те и 80-те години на миналия век, половината от тях щяха да са боксьори."

Той вече се справя отлично с увеличаването на популярността на спорта, като прави неповторими преди това битки.