Артур Бетербиев продължи своя стопроцентов рекорд от нокаути, като победи по този начин Калъм Смит в седми рунд на битката им тази нощ в Канада. Обединеният шампион в лека тежка категория увеличи рекорда си на 20 нокаута в 20 мача.

Той стана първият, който нокаутира Смит, след като британецът падна на платното около минута след началото на седмия рунд. Англичанинът се опита да използва високия си ръст и дългите си ръце, но Бетербиев  премина през всичките му капани и го победи със злобен удар и жестоки удари от близко разстояние.

Лицето и скулите на Смит бяха окървавени и натъртени само след три рунда, въпреки че във втория той се радваше на известен успех. В началото на петия рунд Смит изглеждаше като съкрушен човек, а мечтата му за победа се изплъзваше. А в края на рунда изглеждаше като жертва на тежка травма.

Мачът приключи в седмия рунд, когато едно дясно кроше разтърси Смит и последвалата атака го събори на колене. Британецът геройски пребори броенето, но бързо бе забит обратно на пода и съдията и неговият ъгъл спряха боят.

33-годишният Смит се бореше да преодолее броенето на съдията, преди треньорът му Бъди Макгирт да излезе на ринга и да прекрати боя.

Бетербиев - който при тест през декември е имал повишени нива на тестостерон и човешки хормон на растежа в организма си, но не достатъчно, за да се провали или отмени боя - вече осем поредни мача защитава титлите си, като по пътя си нокаутира Антъни Ярд и Джо Смит младши.

Сега той се стреми към двубой с Дмитрий Бивол, за да добави пояса на WBA в лека тежка категория към колекцията си. На въпроса дали иска да се изправи срещу Бивол в следващия си мач, Бетербиев отговори: "Да, разбира се, имам нужда от още един четвърти пояс."

Промоутърът му Боб Аръм потвърди, че ще проведе разговори с лагера на Бивол, макар да заяви, че те вероятно ще се проведат три месеца след края на Рамадана, така че вероятно през следващото лято.

Смит, който беше задължителният претендент на Бетербиев, претърпя втора загуба в кариерата си, след като през декември 2020 г. беше победен от Канело Алварес. Той разкри, че ще обмисли бъдещето си и не изключи възможността да се оттегли.