Септември София записа равенство срещу елитния гръцки Аполон Смирнис, след като изиграха контролна среща, завършила 2:2 в Правец.

Двубоят започна отлично за "септемврийци", след като в 6' минута Иван Колев откри за 1:0 със силен удар, след като засече центриране на Атанас Кабов.

В 8-ата минута грубо влизане на противников състезател срещу Кристиян Пешов, завърши с директен червен картон за символичните домакини. Четири след това с участието на Атанас Кабов и Айкут Рамадан, завърши с центриране на втория към Марио Илиевски, който оцели гредата. В 16' минута предходното упражнение се повтори, като този път Илиевски покачи на 2:0.

В 18-ата минута Иван Колев бе изведен сам срещу вратаря на Аполон, който с една ръка спаси опита на нападателят да го прехвърли.

В 38-ата минута дойде първата опасност пред Николай Банков, след като играч проби от дясно, центрира и топката бе изчистена в корнер. След центрирането футболист на Аполон изпревари защитниците на първа греда и намали изоставането, след като прати с глава топката в далечния ъгъл на Банков за 1:2.

През втората част домакините смениха почти целия си състав. И още в 51' минута с отлично спасяване се отличи Николай Банков, след изпълнение на фаул. В 56' минута равенството бе възстановено, след като топка бе овладяна в наказателното поле от гръцкият нападател и пратена във вратата на Банков.

В 78' минута се откри добра възможност за Септември, след като Айкут Рамадан даде пас на тъча към Запро Динев, който нахлу и стреля, но вратаря спаси. Минута по - късно Кабов стреля от границата на наказателното поле, но удара му бе спасен отново.

Стартов състав: Банков, Тодоров, Георгиев - капитан, Арсов, Ачков, Рамадан, Пешов, Кабов, Александров, Колев, Илиевски

Резерви: Василев, Динев, Пърликов, Тасков, Барбоса, Пасков, Колев, Аврамов, Делков, Андреев