Няколко дни след победата на лидера във Втора лига Царско село над преследвача Монтана, изпълнителния директор на тима Иво Андреевски говори вече с поглед към близкото бъдеще на отбора и най-вече във връзка със започналите дейностни относно разширяването на стадиона на Царско село.

„Наистина победата над Монтана бе важна за нас, те са ни сред преследвачите и бяхме длъжни да спечелим. Получи се една чудесна победа, напълно заслужена, няма никакъв спор по този въпрос.Реално след нея вече отворихме широко вратата на финалната права към елита. Вярно е, че ще бъдем докрай предпазливи в изказванията си, но сега далеч по-спокойно можем да кажем, че виждаме Първа лига още по-ясно. Остава още съвсем мъничко. Нека не дърпаме дявола за опашката. Искаме пълна мобилизация у футболистите и щаба, за да доиграем шампионата подобаващо на един убедителен лидер. След това има достатъчно време за празнуване. Ако трябва ще празнуваме така, както играхме през целия сезон – на висота“, заяви Андреевски.

„Колкото до прословутите 18 точки, които нашия бос Стойне Манолов постави като цел да завършим с минимум подобна преднина пред тима на Монтана, така като гледам, никак няма да е учудващо и трудно да увеличим преднината си и да изпълним въпросната цел. Вижте, не е важно с колко точки сме първи и пред кого, за нас е важно отборът на Царско село да играе атрактивен футбол, нападателен футбол. Радващо е, че за втори пореден сезон водещ голмайстор на цялата дивизия е наш играч. И още нещо, често показвахме характер, след като в няколко мача изоставахме в резултата и бързо успявахме да направим обрат“.

На въпрос за бъдещето на треньора на тима Никола Спасов, изпълнителния директор сподели: „Да, до този момент не сме водили конкретни разговори. Но от наша страна сто процента ще има отправено предложение към Никола Спасов. Ние сме доволни от неговата работа, от вложения професионализъм. Именно Спасов бе името, което направи Царско село толкова постоянен в добрите си изяви тим. Вероятността той да продължи да води отбора и следващия сезон в първа лига е много голяма, доста голяма“.

„Стигаме и до най-важното и актуално за нас – а именно идеята да направим всичко възможно от следващия сезон Царско село да играе мачовете си от елита именно на нашия си стадион. Вече започнахме подготовката на стадиона, за да може той да отговаря на всички лицензионни изисквания. Основните неща са: трябва да разширим капацитета, да поставим осветление, да разширим парко-местата. Сега сме на етап проектна документация, най-бавно и трудоемко ни изглежда следващия етап – одобрението и задвижването на самото строителство. Само тази подготовка може да ни забави. Знаете, че бизнеса на г-н Манолов е именно строителен и нямаме съмнение, че след това ще успеем да се справим в срок. Имаме време през лятото да сме готови за новия шампионат. Ще направим още една трибуна, ще бъде един малък, кокетен, уютен стадион в полите на Витоша с капацитет около 2500 места. И преди съм казвал, че няма никакъв смисъл да се стремим към влизане в Първа лига, ако след това обикаляме чуждите стадиони. И то при положение, че си имаме собствен.“ – заяви Иво Андреевски.

„Относно селекцията – естествено, че вече наблюдаваме доста имена, както от Първа, така и от Втора лига. Отборът, който искам да изградим за Първа лига трябва да отговаря на нивото, което има самата Първа лига. Трябва да привлечем няколко класни футболисти, които да придадат увереност, да имат опит в елита, да го предадат и на останалите, които не са играли там. Не се притесняваме от преговорите с нови играчи, тъй като Царско село предлага доста добри условия за подготовка, отбора е от София ,играе тук и има чудесна база. Мисля, че ще имаме успех при селекцията. Но да не забравяме, че ние си имаме отбор с изградено ядро, обигран, побеждаващ отбор. Да, братя Миневи например ще останат, защоте те са от този тип играчи, който ни трябва- всеотдайни, борбени. Около такива като тях, може да се гради още по-силен и стабилен тим“.

Директорът в Царско село завърши оптимистично: „Нашият тим е дългосрочен проект. Когато поех нещата в отбора преди две години, още тогава веднага поставих целта – Първа лига. Първоначално имаше доста насмешки, но сега видяхте, че съм усещал потенциала ,който има тук. Пътят който извървяхме доказа, че сме на правата пътека. Миналата година бяхме в битката за влизане до последно, не се отказахме и втората година вече успяхме. Е, почти де. Още малко има. Но радващото е, че с всеки изминал мач публиката на трибуните се увеличава, на мочо ни с Монтана нямаше свободни места, имаше над 700 зрители. Догодина очакваме още повече публика. Приказката, която искаме да разкажем с Царско село тепърва предстои“ – завърши той.