Това бе възможно най-болезненият вариант за онези, които милеят за Локо Сф. 123-ата минута, последната секунда...После при дузпите бе ясно - „червено-черните“ бяха съсипани психологически, а и по традиция дузпите не им се отдават.

Не им оставаше нищо друго, освен да поздравят Витоша с победата и оставането в елита.

Споменахме „червено-черните“. Точно двата клубни цвята могат да определят бъдещето на Локомотив Сф.

Героят за Витоша при дузпите: Вината за нашия успех е колективна

Треньорът на Витоша: През сезона 20 пъти умирах и се съживявах

Да започнем с лошия, „черния“ вариант. Разочарованието от мъчителната загуба наистина е толкова голямо, че няма да е изненада, ако президентът Иван Василев хвърли кърпата. Това би означавало мигновен разпад на отбора, на клуба и ново отиване в небитието, където за кратко престоя при Касев и Льосков.

За съжаление, този вариант съществува в картите.

Другият е „червеният“, хубавият вариант. В „Надежда“ да се облегнат на максимата „Това, което не ни убива, ни прави по-силни“. Ще има сътресения, ясно е. Ще има доста кадрови промени и това е ясно. Но ще бъде грехота тригодишните усилия на Иван Василев да отидат на вятъра. Клубът отново да отиде на вятъра.

А се видя в Пловдив – 450 фенове на Локомотив Сф пропътуваха разстоянието кой както може, драха гърла, раздадоха се на трибуните. Отборът е жив, макар че получи много дълбока и болезнена рана. От Витоша, от съдбата, от себе си, не на последно място.

Ясно е също, че „сивият“ коловоз, по който се движеше Локомотив през изтеклия сезон, не е приемлив. Тимът се движеше през цялото време по ръба на надеждата си. И в крайна сметка остана на една прашинка, на една секунда от реализирането на тази надежда.

Две победи стигат! Витоша се спаси по ръба на бръснача!

Президентът на Локо Сф си тръгна бесен след загубата

Отборът не бе достатъчно убедителен, имаше и добри страни, но имаше и доста дупки, пукнатини. Които в крайна сметка сложиха прът в колелата на локомотива.

„Сивият“ вариант и догодина ще остави Локомотив там, където е сега– във Втора лига, нищо повече.

А ако през изтеклия сезон битката във Втора лига бе крайно оспорвана и неизвестна до сетния миг, то какво да кажем за следващия сезон. В групата влизат крайно амбициозните Арда Кж и ЦСКА 1948. Не крият амбиции още Добруджа и Кариана. Тук остават Монтана, Царско село, Литекс. Идва Пирин, който си е...Пирин. На Локомотив Сф ще бъде изключително трудно да се пребори за промоция. Но не и невъзможно

Трябва да почерпи сили от по-горе цитираната максима. И да се завърне по-силен след тежкото наранавяне.

Тогава, нека заложим на „червено“...