Президентът на Локмотив София Иван Василев беше много разгневен след поражението на своя тим от Витоша Бистрица с 4:6 след дузпи в баража за място в Първа лига. Бизнесменът използва доста силни изрази и описа случилото се на стадион „Локомотив” като „порнография”.

Претенциите на Василев бяха преди всичко към 3-минутното продължение, което реферът Никола Попов назначи след 120-те минути футбол. В редовните 90 резултатът беше 1:1, а в продълженията резервата Здравко Димитров изведе „железничарите” напред с чуден гол в 109-ата минута. Именно обаче в прибавените от реферите 3 минути Витоша стигна до ново равенство чрез попадение на Стефан Христов, който впоследствие вкара и победната дузпа за „бистришките тигри”.

Младен Додич: Животът понякога е несправедлив

"Вие коментирайте, аз не виждам смисъл да говоря. След като Витоша са ни победили, са влезли (в Първа лига - б.р.). Но вижте играта, вижте някои решения. Неприятно е за нас", коментира Василев.

"Всичко беше скандално в този мач – вижте продълженията, вижте абсолютно всичко. Аз не искам да подавам жалба, не желая да коментирам. Това е краят на българския футбол. Само това ще ви кажа. Това е порнография с българския футбол."

Редовното време също имаше солидно продължения – 6 минути, което беше справедливо предвид угасването на тока и осветлението на стадиона. В същото време Витоша имаше далеч по-сериозни поводи да недоволства от съдийството, след като първият гол на Локомотив – дело на Илия Димитров още в 4-ата минута – падна след засада, която беше подмината от реферите. Към края на първата част Витоша можеше и трябваше да получи дузпа за фаул на Бранеков срещу Лъчезар Котев в наказателното поле, но сигнал пак не последва.

Костадин Ангелов: 20 пъти умрях и се съживих пак

Завладян от емоции, Василев обясни накратко, че в следващите дни ще вземе важно решение относно бъдещето на Локомотив. „Аз ще взема моето решение и ще ви го кажа официално. Такива хора като мен, които искат да правят нещо истинско… Ето това е картината, това е истината. Само това ще кажа.”, заяви босът на „червено-черните”.