Големият коз за Витоша Бистрица при изпълнението на дузпи срещу Локомотив София - вратарят Николай Георгиев сподели, че е изключително доволен от крайния успех на отбора си. Младият страж на бистричани бе в основата на успеха, след като отрази два изстрела от бялата точка за невероятното 6:4.

"Бистришките тигри" на два пъти догонваха в резултата - веднъж в редовното време, а после и в продълженията, но успяха да се доберат до 2:2, при това с човек по-малко. При изстрелите от 11-те метра Георгиев спаси изпълненията на Здравко Димитров и Владимир Семерджиев.

"Заслугата е отборна, а не само моя. Може би имах крайната дума, но все пак сме 11 на терена. Колективна е вината за успеха. Имахме инициативата и създадохме немалко положения, които обаче не реализирахме. Важното е, че всичко завърши добре. След като ни отбелязаха за 2:1, имаше разколебаване, но после съумяхме да се съвземем и да изравним", коментира Георгиев.

"Тренирахме последния ден дузпи, но не сме наблягали. Бяхме се фокусирали върху други тактически указания. Смятам, че съм израснал. Както казва Стив Джобс можем да свържем точките, като погледнем назад. Трябва да мине малко време, за да си направя равносметка. През първия полусезон нямах наблюдения. Само тренирах с отбора и не мога да дам обективна оценка какво е било настроението. Отборът през втората част на сезона изигра добри мачове и заслужено оставаме. Нямам цели за след края на сезона. Желанието ми, когато дойдох, бе да успея да завърша сезона успешно и после ще мисля", заяви Николай Георгиев.