На днешното си заседание Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз разгледа инцидента между члена на УС на Сдружение "Футболен клуб Царско село 2015" Стойне Манолов и спортно-техническия директор на ФК ЦСКА 1948 Кирил Котев, съобщиха от съюза на официалния си сайт. 

След проведени разговори с Котев и с началника на направление на охранителна полиция СДВР-МВР Борислав Мойров комисията отчете, че действията на Стойне Манолов са в разрез с етичните норми на поведение и предложи на Дисциплинарната комисия към БФС да вземе отношение по казуса.

ДК на свой ред наказа ФК Царско село с имуществена санкция в размер на 1250 лв. за саморазправа със служебни лица от отбора-домакин, на основание чл. 36, ал. 1, т. 5, б. А от ДП 2018/2019.

Независимо от решението на Кирил Котев да не подава жалба пред органите на реда, Българският футболен съюз категорично изразява възмущението и несъгласието си с подобни прояви и още веднъж подчертава, че евентуални бъдещи такива ще бъдат санкционирани съобразно дисциплинарния правилник на централата.