Десетки хиляди разноцветни футболни и спортни фенове ще се движат насам-натам по улиците на София в неделя. Това от една страна е прекрасно, но от друга крие доста рискове.

Както е известно, ЦСКА приема Витоша Бистрица от 14.15 ч. на „Българска армия“ в дербито на ЮЗ „В“ в неделя, а на стадиона се очаква да се изсипят към 10 000 зрители. Същевременно намерението на „червените“ фенове е да излязат на протест пред Парламента след края на мача.

„Сините“ запалянковци малко след това ще започнат лека-полека да се отправят към стадион „Георги Аспарухов“, където от 20.00 ч. Левски приема Лудогорец в дербито на „А“ група. На „Герена“ се очаква да изсипят 13-14 хиляди души, а рискът е някъде из София отделни групички „сини“ и „червени“ фенове да имат неочаквани срещи.

Двете групи футболни ултраси пък ще се омешат и с привържениците на волейбола, които в неделя вечер от 17.30 или 20.45 ч., в зависимост от това дали България ще играе в големия или в малкия финал на Европейското първенство, ще бъдат в „Арена Армеец“ и около нея.

Разбира се, феновете на волейбола са по-кротки, а и ще бъдат национално насочени, но бройката им ще бъде отново от 12-13 хиляди, сериозна група хора.

Така че поне 35 000 души - спортни фенове, ще кръстосват столицата в неделя, а това е колкото за голям европейски мач на стадион „Васил Левски“. Разликата обаче е, че те няма да бъдат концентрирани само около Националния стадион, а на няколко места из столицата.

В неделя със сигурност и полицията трябва да бъде доста бдителна, за да избегне евентуалните конфликти.

А иначе – наистина, какво по-хубаво от това да има много спортни събития в София. И все пак – внимание и едно на ум!