Бившият мажоритарен акционер на ЦСКА Александър Томов говори пред ТВ 7.

"Пращането на ЦСКА във "В" група е целенасочено действие на определени сили. Когато напуснах клуба, ЦСКА беше на първо място в "А" група, кандидат шампион. Дадох акциите на хора, които имат пари. Това са хора с пари, особено единият. Защо този човек взе клуба, обеща публично да плати лиценза, а след това не само, че не плати, но и разпусна отбора. Историята ще покаже защо го направи", заяви Томов.

"Гриша Ганчев е състоятелен бизнесмен. Той умее да работи с млади таланти и да реализира приходи от футбола. Той и Васил Божков са хора, които разбират от футбол, за разлика от други, които си мислят, че това е като да строиш мостче, къща или да продаваш оръжие. Футболът е бизнес с различни елементи, сложен бизнес", коментира бившият шеф на "червените". 

"Това, което се допусна с ЦСКА е нарочно, убеден съм. Нямаше как тази малка сума от порядъка на 700-800 хил. лв. да не бъде платена, за да остане в "А" група. Още по-скандалното е разпускането на отбора, който имаше трима играчи с готови оферти за над 4 млн. евро. Сума, която щеше да е достатъчна да се платят доста от задълженията на клуба. Нивото на българския футбол пада рязко надолу. Рязко! Има хора, които не се интересуват от нашето първенство, а от Европа, защото там са парите. Те искат да нямат конкуренция и да си трупат шампионските титли. Футболното население е принудено да гледа Манчестър Юнайтед, Ювентус и Барселона. Поредното нещо, което бастисаха в името на частния и личния интерес", допълни той.

"Батков беше принуден да се оттегли. Сълзите му бяха искрени и не му се напускаше. Принудиха го да се оттегли. Гигов явно нямаше достатъчно мощен бизнес го накараха да каже, че няма пари. В ЦСКА не беше така. Аз предадох ЦСКА на мултимилионер с ясни пари. Защо този човек взе акциите и пое публичен ангажимент, тепърва ще се изяснява", каза още Томов.