„Казусът не беше ЦСКА основният, който разглеждахме, а мача между Септември и Беласица, който беше прекратен. На този етап и двата тима се лишават от домакинство по една среща“, коментира председателят на комисията Христо Ботев.

ЦСКА бе наказан с предупреждение след гостуването си в Перник.

По темата с ЦСКА Ботев обясни: „Нямаме основания да лишаваме ЦСКА от домакинство или да ги оставяме без публика. По данните, които имаме нарушенията са хвърлени бомбички и предмети, за които има имуществени санкции, и увреждане на стадиона от привърженици на ЦСКА - има финансова санкция. ЦСКА се задължава да възстанови оградата и счупените съоръжения на стадиона на Миньор. За навлизане на публика, ЦСКА се наказва с предупреждаване от лишаване от домакинство и парична санкция.“

„С публиката на ЦСКА до този момент ние не сме имали казуси и проблеми. Очаквахме в началото на първенството, че ще има повече напрежение, но освен конкретния случай и мача с Ашдод нямаме проблем с тях. Допитали сме се до полицията за случая в Перник. Казват, че няма наранявания, няма нищо“, заяви още Христо Ботев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS