Легендата на българския футбол Димитър Пенев беше специален гост на отбелязването на 67-та годишнина от първата титла на ЦСКА. Събитието се състоя в музея на "червените", а то беше посетено от една от формациите на школата на клуба - родените през 2004 г. 

"Нека честитим празника на цесекарите. Жалко е само, че в този момент отборът е във В група. Но през тези години много ръководители и президенти си отидоха, починаха, Бог да ги прости, а името на ЦСКА продължава да се помни не само в Европа, но и в целия свят."

"Затова се надявам тези момчета сега да запазят в главите си думите на управителя на музея за историята на клуба. Само мога да им пожелая успех, но ще е много трудно, защото вече всичко в държавата е много трудно, всичко е бизнес."

"Вече само за това се мисли, дори не се поздравяваме по улиците. Главите са наведени, всеки мисли само за себе си. А футболът е колективна игра и трябва да се мисли колективно", сподели Пената. 

Той коментира и инцидента на "Герена", в който бяха замесени юношеските отбори до 19 г. на Левски и ЦСКА. Според него за това и за много други неща отговорност трябва да се носи от едно място. 

"Доста промени се направиха последните години, едни точки от правилника зачертаваме, други вкарваме там, дето ги няма и във ФИФА, и в УЕФА. Миналата седмица чух, че едни хора отговарят за юношеската група, други за В групите, трети за А група."

"Аз мисля, че във футбола трябва да отговаря един. Има си президент на БФС и футболът трябва да се командва от една дистанция, а не от няколко", сподели още Димитър Пенев.