Ботев Ихтиман загуби служебно спечеления мач срещу Витоша Бистрица от 14-ия кръг на Югозападната В група. На терена ихтиманци победиха с 1:0, но невписването в протокола на резервата Георги Барбов, който влиза в продължението на мача изяде тези 3 точки от и без това скромният актив на Ботев.

Грешката на гостите е ясна, но съдийският състав начело с главния съдия на двубоя Иво Ценов и помощниците му Александър Събев и Янко Запрянов, както и на четвъртия съдия Костадин Янков е меко казана нелепа, тъй като те са на стадиона с цел да осъществят контрола на срещата.

Служебна победа за Витоша Бистрица срещу Ботев Ихтиман

Наказанията на съдийската тройка за по три месеца, както и за четвъртия рефер, който е отстранен за неопределено време едва ли топлят много състава на гостите от Ихтиман, но и двете страни имат вина.

Ботев Ихтиман изненада Витоша

Така активът на Ботев в първенството отново е 8 точки, което прати отбора на Валери Свиленов на 15-ото място в класирането.

Същевременно двубоят на ихтиманци от 15-ия кръг срещу Велбъжд Кюстендил на стадион "Христо Ботев" в неделя (15 ноември от 14:00 часа) ще бъде ръководен от Станислав Апостолов от Пазарджик с помощници Невен Гугутков и Стоил Малинов.