Служебна победа бе присъдена на Витоша Бистрица след мача с Ботев Ихтиман от 14-я кръг на Югозападната В група. „Бистришките тигри“ претърпяха поражение с 0:1, но в последствие се оказа, че ихтиманци са нарушили правилата, като използвали играч, който не е бил вписан в протокола. Става дума за Георги Барбов.

Така Зоналният съвет реши, като отсъди служебна победа с 3:0 за Витоша. Припомняме, че „тигрите“ имат една служебна загуба от ЦСКА, след като отказаха участие в двубоя.

Ботев Ихтиман изненада Витоша Бистрица

Същевременно на мача между Витоша и Ботев имаше и нелицеприятни сцени. Вратарят на ихтиманци пострада, след нанесени удари от фенове на противника. Поради това отборът на Бистрица е наказан с един мач лишаване от домакинство.

Ботев Ихтиман поля успеха над Витоша

Ето и решенията на Зоналния съвет:

Наказва ФК Витоша /Бистр./ с лишаване  от домакинство за 1 среща и с имуществена санкция в размер на 1250 лв. на основание чл. 37(1), т. 7,  б. а) от Дисциплинарния правилник на БФС.

Наказва Борислав Георгиев - треньор на Витоша /Бистр./ с лишаване от правото да изпълнява функции от името на клуба за 3 срещи и с глоба в размер на 250 лв. на основание чл. 34 (1), т. 2 от Дисциплинарния правилник на БФС.

Наказва Петър Малинов - адм. директор на Сливнишки герой /Сливн./ с лишаване от правото да изпълнява функции от името на клуба за 1 среща и с глоба в размер на 125 лв. на основание чл. 34 (1), т. 3 от Дисциплинарния правилник на БФС. 

 

Решение от редовно заседание на СТК към ЗС на БФС - София, проведено на 10.11.2015 г.

За срещата Витоша  /Бистр./ - Ботев /Ихт./ от ЮЗ  В  АФГ – 14 кръг, СТК присъжда служебен резултат 3-0 в полза на ФК Витоша /Бистр./ на основание чл. 47, (7) от Наредбата на БФС, като налага на ФК Ботев /Ихт./ имуществена санкция в размер на 200 лв. на основание чл. 47, (9) от Наредбата на БФС.