ЦСКА се завръща в А група, научи Нова телевизия. Новосформираният клуб ЦСКА 1948 със сигурност ще получи лиценз за новия формат на елитната ни дивизия.

От БФС имат всички основания да дадат лиценз на най-новия "червен" клуб със собственици Гриша Ганчев, Юлиан Инджов и Христо Стоичков, който бе сформиран чрез трансформация на Чавдар Етрополе и Литекс.

Именно лицензът на Литекс е предпоставка за получаването на такъв и от новия ЦСКА.

ЦСКА: Имаме желание, но ЦСКА няма как да бъде оздравен

Според информация на Нова телевизия УЕФА не може да предотврати лицензирането на този армейски клуб, а само да го ограничи до участие в евротурнирите за определен период от време.

Николай Паслар поиска точни сметки за ЦСКА от синдика

Днес ръководството на автентичния ПФК ЦСКА сезира президента на БФС Борислав Михайлов, лицензионната комисия и синдика Дора Милева със становище, че този клуб няма никаква възможност за получаване на лиценз за А или Б група.

Интересен казус би се получил, ако бъде приет евентуален оздравителен план не на Гриша Ганчев, а на Васил Божков - тогава автентичният ЦСКА би могъл да участва в Б група и да продължи да играе на стадион "Българска армия".

ЦСКА 1948 ще може да ползва дома на "червените", само ако автентичният фалира, тъй като той има концесия за ползването на "Българска армия".