Ръководството на ЦСКА излезе с официална позиция относно настоящата ситуация на клуба. Изялението, публикувано в официалния сайт на „червените“, е адресирано до Борислав Михайлов, Дора Милева и лицензионната комисия към БФС.

До Борислав Михайлов-президент на БФС

До Лицензионната комисия на БФС

До г-жа Дора Милева-синдик на „ПФК ЦСКА“ АД

Уважаеми колеги,

За съжаление към настоящия момент не съществува абсолютно никакво основание и възможност за издаване на професионален лиценз за А група (висша лига) и/или Б група на „ПФК ЦСКА“ АД с ЕИК 130212106 от страна на БФС.

Този клуб към момента не отговаря на абсолютно никакви финансови критерии за издаване на лиценз за професионален футбол. Клубът има просрочени задължения в огромен размер към контролирани лица (футболисти, клубове и персонал) и НАП към 31.12.2015г. и 31.03.2016г. Клубът не може да предостави задължителен документ от НАП за липса на публични задължения към 31.12.2015г., издаден до 31.03.2016г. ПФК ЦСКА АД с ЕИК 130212106 не отговаря на изискването за работещо предприятие – няма задължителен персонал, отбор и никакво финансиране, а и има отрицателен собствен капитал и няма задължително одиторско одобрение, съгласно изискванията на БФС.

Този клуб към момента не може да картотекира футболисти и едва ли ще спечели Б група веднага само със собствени юноши. Този клуб е в процедура по несъстоятелност и към момента е без предложен и приет оздравителен план, който дори да бъде приет не е самостоятелно основание за издаване на лиценз за професионален футбол към момента.

Според нормативните документи на БФС не съществува абсолютно никаква възможност за участие с това юридическо лице в професионалния футбол.

Предложението за оздравителен план на това юридическо лице от екипа на г-н Гриша Ганчев е въпрос на дълг към привържениците на ЦСКА и ще бъде направено в срок.

Има обаче много въпроси относно приемането и реализирането на този план. Дори такъв план да бъде успешно реализиран, това не означава, че ПФК ЦСКА АД с ЕИК 130212106 в момента отговяря на изискванията за професионален лиценз и именно заради това се извършват паралелни действия, които законно да гарантират съществуването на марката ЦСКА в най-високото ниво на българския футбол веднага.

Последващите юридически операции между „ПФК ЦСКА СОФИЯ“ и оздравен или фалирал „ПФК ЦСКА“ АД са неизбежни, наложителни и предвидени.

От Ръководството