ЦСКА дължи почти 19 милиона лева, заяви синдикът Дора Милева.

Най-големи са задълженията на „червените“ към Националната агенция за приходите – 11 милиона лева. На второ място е Министерството на спорта с 929 хиляди лева.

В същото време Дора Милева отхвърли претенции за вземания от 27 милиона лева по различни причини.

Сред по-значимите и любопитни кредитори са футболен клуб "Чавдар", на който трябва да се платят 584 хиляди лева като отчисление за продажбата на полузащитника Ивайло Чочев в "Палермо", предава Дневник.

По договор за кредит с Инвестбанк ЦСКА дължи 404 хиляди лева, а на фирмата "Спорт пропърти мениджмънт" със седалище кв. "Лазур" в Бургас се дължат почти 200 хиляди лева. Фирмата "Финанс лизинг" има да взима над 600 хиляди за предоставен финансов лизинг от 2010 г.

От бившите треньори на ЦСКА Стойчо Младенов има да получава над 150 хиляди лева, а Миодраг Йешич - 64 хиляди лева.

Синът на Стойчо Младенов, който изпълняваше функциите на помощник треньор, има да получава заплати за 30 хиляди лева и премия за постигнати резултати от 17 600 лева.

Бившият помощник треньор Анатоли Нанков има да получава 30 хиляди лева, а Тодор Янчев 23 хиляди лева заплати и 20 хиляди лева премии. Бившият кондиционен треньор Роко Перота има да получава 65 хиляди лева.

От бившите български футболисти с най-много вземания е Михаил Венков със 121 хиляди лева, допълва още изданието.

Сред най-големите непризнати вземания попадат "Финметалс Холдинг" ЕАД с 10.941 милиона лева, тъй като "предявената сума е недоказана по основание и размер". Непризнатото вземане на "Лира Инвестмънтс" СА е 4.744 млн. лева, а към "ЦСКА Инвестмънт" ЕООД - 419 хиляди лева.

Милко Георгиев, който беше един от собствениците на ЦСКА след получаването на акциите от Александър Томов като "представител на феновете", има непризнато вземане за 622 хиляди лева, а също неговата "Финансово маркетингова компания" ООД - 47 хиляди лева. И в двата случая става въпрос за "предявената сума е недоказана по основание и размер". 

Фирмите на другия собственик тогава Юлиян Инджов няма да получат над 900 хиляди лева. Непризнатото вземане на "Иса БГ" е 807 хиляди лева, а на "Иса 2000" - 111 хиляди.