Премиерът на България Бойко Борисов изрази своите положителни емоции от случващото се с ЦСКА – спечелването на Купата на България и развитието по случая със завръщането на тима в елита.

Министър-председателят бе гост в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“, където отговори на въпроси, свързани с казуса ЦСКА. 

Бойко Борисов не беше коментирал темата след срещата си с представители на БФС и "червените". Именно след нея стана ясно, че клубът ще се завърне в професионалния футбол още от следващия сезон.

Позицията на БФС за формата на А група от новия сезон

„Извиках, колкото и да не ми беше добре адвокатите, които се занимават с процеса, защото ми омръзна един велик клуб всеки ден да бъде в устата на хората с дългове, с проблеми. А и те момчетата играят добре. Аз съм играл с двама от тях, от тези, които взеха купата – с вратаря и левия бек. Бяха юноши при нас в Бистрица, страшни сладури. И сега като ги гледам как се радват ми е кеф“, сподели Бойко Борисов.

Ганчев: ЦСКА се завръща в А група!

„ЦСКА направи това, което трябваше да направят всички друг отбори – със свои момчета, с характер, с желание, с надскачане на възможностите направиха нещо много добре.“

Борислав Михайлов предложил новия вариант за ЦСКА

„Нямам власт, но се надявам се БФС с техните адвокати да направят така, че да ги върнат. Аз изказах своите съображения. Виждам, че нещата тръгват. Те самите цесекари го оценяват“, завърши Бойко Борисов.