Бившият шеф на ЦСКА Александър Томов коментира ситуацията около клуба и за това кой е виновен за състоянието на тима.

"Има невероятно задкулисие. Имам претенции към сриването на ЦСКА. Има и финансова страна, но моралната страна е по важна. Бях подложен на много тежък натиск. Натискът беше от мои бизнес партньори, но те бяха просто изпълнители. Много трудно се доказва задкулисието. Сега това се прави с ЦСКА. Сценаристите бяха на високи политически позиции, Лудогорец стана шампион, след като ЦСКА беше сринат. Дълговете от онова време са по-малки, отколкото се казваха. Създадохме отбор от нулата, който се бореше за шампионска титла", коментира Томов.

"2013 година аз съм на море, бях на море, обади ми се министър-председателят и каза, спасявай положението. 21,7 милиона бяха задълженията на тима, оздравяването иска време, не можех да продължа след като ми пращат Росен Петров-Животното с още 60 човека, заявява ми се, че ще дойдат нови собственици, които ще оправят тима. Ударът над Стойчо Младенов, моралната позиция е да се оттеглиш", допълни бившият шеф на "червените".

"БФС може да даде лиценз на който си поиска. Кредиторите държат активи на дадено дружество, ако сме законова страна, дълговете трябва да бъдат платени. Тези дългове се дължат на някого, опита да се заобикалят законите води до такива неща. Има закони, които са безкрайно ясни, трябва да се спазват", допълни той.

"Невероятна пропаганда срещу мен, не ми пука, ще се боря до край, ще се боря срещу задкулусието, защото тези хора са просто измамници", каза още Томов.