Прибралият се в България бивш наставник на ЦСКА Стойчо Младенов коментира престоя си в Египет, както и актуални теми около бившия си тим.

"Бях ентусиазиран от поканата и от отношението на хората към мен и най-вече от проекта, който ми се предостави. Той предвиждаше между три и пет години да създадем отбор, който да се класира за Африканската купа. Това ми даде основание да приема тази оферта, защото ще имам достатъчно време и спокойствие да изградя отбор така, както аз искам. Но в процеса на работата нещата взеха друг развой. Финансовата нестабилност на клуба оказа решаваща роля в решението ми да напусна Ал Итихад", коментира Младенов напускането си на египетския клуб в интервю пред "Код Спорт" по ТВ+. 

"Разбира се, че има напрежение. То навсякъде вече има напрежение с тези атентати, но те се справят. Има някакъв ред, който са изградили. Хотелите и по-сериозните сгради се охраняват и по този начин дават някакво спокойствие на хората, които работят и живеят вътре", обясни Младенов обстановката в страната.

"Ще ви дам един пример - миналата година от целия първи сезон са имали 11 точки. От 11 години нямат победа в първия мач от шампионата, така че началото беше много добро и то се отрази много положително в медиите", коментира специалистът старта на Ал Итихад в първенството. 

"Не съм много наясно със ситуацията в България, но горе-долу съм в час с нещата. Липсва ми информация през последните 20 дни. Надявам се нещата да са се променили положително за моя клуб ЦСКА. Учудва ме, че нищо не се случва, нищо не се обявява. Един "стендбай", който не устройва никого, защото да стоим и да бъдем в неведение, това е много мъчително", коментира ситуацията в България и ЦСКА Младенов.

"Не, не мисля, че има разделение. Убеден съм, че феновете са по-обединени от всякога и ако има някои, които се опитват да манипулират определени хора и те се поддават, това си е за тяхна сметка. Аз използвам възможността да апелирам към обединение на всички фенове, защото от тях и от това обединение зависи бъдещето на клуба. Те трябва да го разберат много добре, защото атаката е много мощна, много сериозна и ние трябва да се противопоставим максимално", продължи изказването си бившият треньор на "червените".

"От мен нищо не зависи, само спортно-техническата част. Не искам да насочвам и да критикуват който и да било, но в един определен момент първия сезон с мен и моя екип отборът стоеше на едно ниво, а след мен - на съвсем друго. Това красноречиво говори за състоянието на отбора през есента и през пролетта", каза оше той.