Третодивизионният Мастер Бургас се раздели с нападателя си Николай Стойчев, който ще играе през пролетта в Австрия. Снажният голмайстор ще премине със свободен трансфер в отбора на Ефердинг, който се състезава в регионалната лига на Горна Австрия.

От клуба реагираха светкавично и привлякоха двама нови футболисти - това са нападателят Петър Колев и халфът Георги Калоянов, които идват от лидера в Б група Нефтохимик.

Няма други напуснали играчи, но оферти до момента не липсваха. Вратарят Свилен Нотев предпочете да остане в родния си град въпреки офертата от лидера в Югоизточната В група Хасково.

Президентът на клуба Мартин Бошнаков и старши треньорът Нено Ненов дадоха добра оценка за отиващата си година, в която Мастер достигна до 1/16-финал в турнира за Купата на България и постави под сериозно напрежение Локомотив София.

Бяло-червените паднаха 0:2 на стадион Славия, а на реванша в Бургас спечелиха с 3:1 и пропуснаха да вкарат решаващ четвърти гол.

Мастер кара своята втора година в трета дивизия, но по-важната цел за клуба е да изгради сериозна структура.

Четири от зимните контроли на отбора вече са ясни. Противници са Черноморец, Нефтохимик, Несебър и втородивизионният Раковски 2011, който ще прекара част от зимната си подготовка край морето.

Мастер започва зимната си работа във втората седмица на януари.