Човекът-оркестър в Ботев Пд Марин Бакалов призна в Дискусионно студио „Дерби“, че клубът няма да вземе лиценза на Спартак Пд, за да прескочи автоматично от „В“ група в „А“ група през следващия сезон.

„Това е по-скоро слух. И от юридическа гледна точка това е трудно изпълнимо, а и отбор като Спартак Пд не бива да бъде загубен за българския футбол. Например, Металик Сопот се вля в сдружението Ботев Пд и по този начин Металик спря да съществува. Ние предпочитаме да минем по етапния ред от „В“ група, през „Б“ група до „А“ група, без да се изхвърляме с космически бюджети, както бе в средата на 90-те години“, сподели Бакалов.

Спортният директор и треньор на „канарчетата“ заяви, че според него със сегашния си потенциал тимът му нямаше да се бори за оставане в елита, ако играеше в „А“ група.

„Играхме една контрола срещу Сливен, която спечелихме с лекота и това ме кара да мисля така. Категорично против съм вида на миналогодишния Ботев, в който играеха десетима чужденци и само един българин“, добави Бакалов.