Ботев спечели дербито на Югоизточната "В" група срещу Нефтохимик с 2:1. Двубоят се игра на стадион "Лазур" в Бургас и бе наблюдаван от повече от 7000 зрители, които създадоха уникална атмосфера.

Двете агитки създадоха страхотна атмосфера по трибуните и показаха завидно уважение една към друга. При излизането на отборите на терена, феновете на домакините направиха хореография от зелени и бели ленти и факли със същите цветове. Ботевистите пък изпълниха до краен предел двата отредени сектора за тях сектора и се наложи да бъдат настанявани в трети.

"Канарчетата" започнаха силно двубоя и натиснаха съперника си още в началото. В 9-ата минута Манчев стреля встрани от вратата. Минута по-късно пак той изведе Курдов на стрелкова позиция, но вратарят на "Нефтохимик" Тодор Йорданов спаси удара. Превесът на "канарите" даде резултат в 19-ата минута. Митко Байрев намери Курдов в пеналта, той финтира технично бранител и с нисък шут в долния ляв ъгъл откри резултата - 0:1.

Постепенно домакините се окопитиха и станаха по-опасни в предни позиции. В рамките на 5 минути Митко Трендафилов получи два удобни шанса стреля от фаул. При първия от тях ветеранът би над напречната греда, а при втория топката рикошира в крака на Николай Манчев и отново мина на сантиметри над вратата.

В 40-ата минута "Нефтохимик" пропусна най-добрия си шанс през първата част. Милен Георгиев изведе Васил Даменлиев сам срещу Илия Николов, но стражът на "канарите" запази хладнокръвие и спаси изстрела на нападателя. 2 минути по-късно Курдов пусна на Георги Какалов, но неговият шут бе париран от Йорданов. Така първата част завърши с гол преднина за "Ботев".

В началото на второто полувреме, феновете на „Ботев” хвърлиха няколко димки на пистата и се наложи реферът Вихрен Манев да прекъсне срещата за 2 минути заради мъглата обхванала терена.

Веднага след подновяването на играта Илия Николов спаси шут на Милен Георгиев. В 52-ата минута Антон Огнянов открадна топката в на границата на наказателното поле, направи 40-метров рейд и изведе Курдов зад защитата, но голаджията подходи егоистично и вместо да асистира на останалия на празна врата Какалов, стреля в тялото на Йорданов.

В 65-ата минута Марин Бакалов пусна в игра Светльо Асенов и секунди след появата си в игра крилото спечели дузпа за своя отбор. Наско Курдов застана зад топката и с удар в долния десен ъгъл удвои резултата - 0:2

15 минути преди края на мача Трендафилов стреля мощно от фаул, Николов изби топката и влезлият на смяна Емил Рачев я вкара в празната врата - 1:2. Голът вдъхнови бургазлии и те упражниха натиск. При центриране от свободен удар топката рикошира в тялото на Петко Фанев и само светкавичната реакция на Илия Николов предотврати изравняване. Последваха няколко поредни статични положения пред вратата на "канарите", като при едно от тях настъпи страхотно меле, в което топката бе изчистена от голлинията.

Възпитаниците на Марин Бакалов се съвзеха и отговориха с няколко контри. При една от тях в 84-ата минута Манчев изведе Курдов в наказателното поле, който бе париран с огромни усилия от двама защитници. В крайна сметка "Ботев" не позволи повече напрежение пред Николов и затвори полусезона с 18-ата си победа от 19 мача.

След двубоя футболистите и щабовете на двата отбора поздравиха двете агитки за великолепната атмосфера, а те на свой ред получиха заслужени овации за спектакъла, който изнесоха.