В Търговския регистър се появиха данните от финансовия отчет на ЦСКА за миналата година. Те показват, че само за 12-те месеца на 2014 г. акционерното дружество на "червените" е натрупало чиста загуба от 4.093 млн. лв. 

Разходите само за този период са близо 11 млн. лв., като огромната част отиват за заплати на персонала - 7.263 млн. лв. Това прави средно по над 600 хил. лв. разходи за всички на работа в ЦСКА. 

Годишният финансов отчет е доста обемен, като в него са посочени всички приходи и разходи на клуба по пера. Той може да бъде намерен в пълния му размер на страницата на Търговския регистър ТУК

"Без да квалифицираме нашето мнение, ние обръщаме внимание на т. Г-1.4 и на т. Г-1.21 от пояснителното приложение на Годишния финансов отчет за 2014 г., където е показано, че Дружеството е реализирало загуба в размер на 4 093 000 лв. за годината, завършваща на 31 декември 2014 г."

"Към тази дата текущите пасиви на дружеството надвишават сумата на текущите активи с 15 593 000 лв. Тези условия, заедно с други въпроси, изложени в пояснителното приложение, показват наличието на съществена несигурност, което може да породи значително съмнение относно способността на дружеството да продължи да функционира като действащо предприятие", пишат в бележките си одиторите.