Наставникът на ЦСКА Христо Янев заяви след успеха над Оборище с 1:0 в контролна среща, че освободеният Григор Долапчиев се нуждае от повече игрови минути, за да натрупа опит. Янев каза още, че той лично е обявил на младия Долапчиев, че няма да има много минути за „червените“ и обяви, че стой зад решението си.

„Доволен съм от желанието и старанието, Има неща за чистене, но момчетата се постараха и съм доволен от този факт. Искам много неща да променя, но това ще стане с течение на времето“, започна Янев.

„От това, което знам, ще трябва много време за изграждането на един отбор. Ние не разполагаме с толкова, затова ще се съобразим, с времето, с което разполагаме“.

„Във всеки мач гледам да давам равен шанс на играчите ми, за да имат равни игрови минути и така ние да имаме по-ясна преценка за играчите“.

„Всички отбори, срещу които ще играем във В група, са ни конкуренти. Ние продължаваме да работим по селекцията. Днес бяхме 16 човека“, добави Янев.

На въпрос дали се притеснява от натиска, който се оказва върху треньорите на отбори като ЦСКА и Левски от страна на легенди на тези тимове, Янев сподели: „Ако кажа, че не се притеснявам от натиска, ще излъжа, затова гледам да се съсредоточа върху това, което правя и да изградим добър отбор“.

„Маламов ще продължи да тренира с нас. Той е интересен играч, който искам да наблюдавам, мисля, че би дал свежест на отбора“, добави специалистът.

„Предпочитаме да запазим Момчил Цветанов, защото той е в етап на възстановяване, искаме за официалните мачове да е в топ-форма“.

„Казах на Григор Долапчиев, че на този етап няма да играе в отбора. За него сега е важно да играе, да натрупа опит. Това е риск, който поемам и зад който стоя“, каза Янев за финал.