Бившият старши треньор на юношите старша възраст на ЦСКА Христо Марашлиев коментира, че все още не знае защо е освободен от ДЮШ на "червените". Воденият от Марашлиев състав от набор 1997 година единствен от школата на "армейците" спечели титла през миналия сезон, но преди пет дни специалистът беше уволнен от изпълнителния директор Пламен Марков, а на негово място беше назначен Методи Деянов.

"От осем години съм треньор в школата на ЦСКА. Повече от две години работих с набор 1997. Преминахме през доста трудности, особено финансови. Това напоследък породи конфликт с директора на школата Спас Джевизов, който от професионален прерасна в личностен. Двамата сме хора с труден характер, остри във взаимоотношенията си. Парадоксът е, че Пламен Марков и Спас Джевизов влязоха в треньорската стая и казаха:

"Ти вече не си треньор". След това излязоха без никакви обяснения. Не знам защо съм освободен. Нямам представа. Това е болката и неправдата. Преди това минахме през събеседване и практически изпит, но доколкото ми е известно, това не е било критерий за моето освобождаване", коментира Марашлиев. Той изрази съжаление, че няма да може да води отбора в последната година на младите таланти при юношите.

"От две години и половина изграждах този отбор, изграждах колектив, организация и дисциплина. Вложих доста усилия и нерви. За три години спечелихме две първенства. Нещата започнаха да се получават, но дойде миналата сряда. Съжалявам, защото 2,5 години се боря с всички предпоставки и несгоди и сега, когато трябва да обера плодовете, няма да мога да го направя", каза още Марашлиев. Той се надява един ден да получи нов шанс да работи в ЦСКА. "Сега ще си почина малко, ще поразмисля, за да видя и аз какво съм сбъркал, за да се стигне дотук. Ще си направя ретроспекция на годините в ЦСКА. Ще помисля. Все още смятам, че моето място е в този клуб и се надявам да ми се отдаде възможност отново да работя там", заяви Марашлиев./БТА