Спортният директор на Левски Георги Иванов и помощник-треньорът Елин Топузаков обмислят покана от страна на кмета на Самоков Владимир Георгиев да играят за местния Рилски спортист във В група, където ще се подвизава и ЦСКА това първенство. 

"Сините" изкараха два лагера в Боровец и тренираха на стадион "Искър" в град Самоков. Именно там местният градоначалник е имал разговори с бившите футболисти на Левски Георги Иванов и Елин Топузаков, като им е отправил и покана да играят за тима. 

Рилецо се подвизава в Югозападната В група, където тази година ще играят не само ЦСКА, но още и Локомотив София и Марек, които не получиха лицензи за професионалния футбол. 

Гонзо и Топчо имат немалко мачове като футболисти за "сините" срещу "червените". Георги Иванов държи и рекорда за най-много отбелязани голове във вратата на ЦСКА.

Той е обещал да си помисли върху предложението и може наистина да изиграе няколко мача за самоковлии. Гонзо потвърди новината, като каза, че с удоволствие би си припомнил мачовете срещу "червените", стига ангажиментите му към Левски да му позволяват да играе за Рилецо. 

Това означава "сините" да нямат в тези дни мачове в А група, в които Рилски Спортист ще играе във В. Георги Иванов обмисля дали да не покани и други бивши играчи на Левски, като Станислав Ангелов и Даниел Боримиров, които със сигурност биха искали да си припомнят двубоите срещу "червените". 

Гонзо и Топузаков се отнасят с абсолютно уважение към ЦСКА и Локомотив и са сигурни, че "червените" ще имат много добър отбор за нивото на В група и че гостуванията им ще бъдат истински събития в градовете и селата, в които ще играят.

И двамата играят мачове за ветераните на Левски, така че все още са в някаква прилична форма и могат да се подвизават при аматьорите. Ако се съгласят да играят за Рилски спортист, те ще се съберат с местната звезда Васко Киров, който е почти на техните години. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.