Капитанът на ЦСКА Борис Галчев заяви, че ако действително от другия сезон се сформира Висша лига у нас, то отборът има всички причини да влезе в нея. Галчев коментира темата след победата над Пирин Гоце Делчев с 3:0 в изтеглен двубой от 33-ия кръг на Югозападната В група.

Опитният полузащитник похвали опонентите за показаното и смелостта да налагат млади футболисти, но после бързо прескочи към теми като реформата в А група и предстоящия финал за Купата на България срещу Монтана.

„Гоце Делчев е много футболен град. Винаги е имало футбол тук и винаги ще има. Имат няколко млади момчета, които са много интересни. Трябва да се набляга на това – на наши, млади момчета“, каза Галчев.

„Финалът си е финал – шансовете са си 50/50. Ние сме отбор от В група все пак, но очакваме помощта на нашия 12-и играч. Това ще е мачът на 21-и век за ЦСКА.“

„И преди съм казвал – най-важното е клубът да върви. Дали ще има Висша лига, или не няма никакво значние. Сега има един финал на 24 май и това е най-важното сега. Дали ще е Висша лига, дали Премиър лига, ЦСКА трябва да е там.“

Естествено Галчев не пропусна да коментира и задаващия се шоу мач по случай 50-годишния юбилей на легендата Христо Стоичков.

„Каквото и да кажа за Стоичков, ще е малко. Той не е просто легенда, Христо Стоичков е много повече. Очакваме с нетърпение юбилейния мач.