Представители на привържениците на ЦСКА от различни фенклубове, фракции и организации гласуваха днес с огромно мнозинство своята подкрепа към Гриша Ганчев. Също така те се обединиха и около единствения реалистичен вариант за бъдещето на отбора - а именно трансформацията на Литекс в ЦСКА. Единствено представителите на фенфракцията "Офанзива" са гласували против тази стъпка.

От "Офанзива" са били категорични, че спират да посещават мачовете на новия клуб, което реално ще бъде преместване на Литекс в София, но няма да пречат след като всички останали от "червената" общност са на различно мнение.

Чисто юридически всъщност Литекс ще си смени името, а актуалното ПФК ЦСКА АД ще бъде обявено в несъстоятелност. Срещата се проведе в офиса на бизнесмена Гриша Ганчев в билдинга Литекс Тауър и продължи около 2 часа. Малко над 70 човека, излъчени от фенклубовете, присъстваха на нея, съобщава БТА.

"Няма да коментирам срещата. Само ще кажа, че Гриша Ганчев получи ПЪЛНА ПОДКРЕПА да направи най-доброто за ЦСКА. Под пълна разбирам над 95%. Присъстваха почти всички значими групи, за които се сещам!", написа един от феновете на ЦСКА Никола Дърпатов в страницата си във фейсбук.

Реално пред феновете на ЦСКА имаше три варианта, като гласуваният днес беше един от тях. Другите бяха регистриране на ново дружество, което да стартира от А софийска група като съвсем нов клуб, а третият - да се изплатят дълговете на актуалното АД.

При това положение новият ЦСКА би трябвало да стартира от сезон 2016/2017, когато могат да се правят промени в клубовете или да се сменят имена. Единственият вариант в момента е Литекс да се премести за пролетта да играе домакинските си мачове на стадион "Българска армия" с това име.

При добро желание БФС да позволи да си смени цвета на екипите, както през миналия сезон позволи такава стъпка на ПФК Бургас".