Фенове на ЦСКА написаха отворено писмо до бизнесмена Васил Божков.

Подписката има неофициален характер и продължава да се попълва във Фейсбук.

Вече неколкостотин души са допълнили своето име.

Ето и писмото, без редакторска намеса:

„Уважаеми господин Божков, ние сме обикновени фенове на ЦСКА, които обичат своя отбор и искат да гледат качествен футбол на високо ниво. В последните дни отново вашето име се спряга за "оздравител" на ПФК ЦСКА АД.

Във връзка с това си позволяваме да се обърнем към вас не само като привърженици на ЦСКА, но и като едни от малцината, които преди 9 години не ви псуваха на стадиона.

Уважаеми господин Божков, в момента ЦСКА си има собственик и той се нарича Гриша Ганчев. През лятото господин Ганчев не само подаде ръка в най-трудния момент в историята на ЦСКА, но и изгради отбор, който доминира безусловно в своята група и е на четвъртфинал за Купата на България. Отбор, който играе безусловен феърплей и радва всички фенове на ЦСКА.

В тази връзка искаме да апелираме към вас да се обърнете именно към господин Ганчев. Убедени сме, че той няма да откаже вашата подкрепа като спонсор на отбора. Всички фенове биха приветствали такъв ваш ход.

Заявеното от Вас желание да влезнете през задния вход в ЦСКА обаче не е нещото, което подхожда на човек с вашето име и репутация. Още повече, че само преди няколко месеца в присъствие на част от нас съобщихте, че нямате никакви намерения, свързани с плащането на стари дългове. Всички ние знаем в каква държава живеем и КОЙ командва парада в нея.

Днешните събития в Народното събрание на Република България са поредното доказателство за това.

Уважаеми господин Божков, във връзка с гореизложеното искаме да апелираме към вас за конструктивна позиция в името на ЦСКА. В противен случай всички рискуваме да се повтори пролетта на 2006 година, а тя е един много неприятен спомен за всички нас”, пишат тези фенове на ЦСКА в отвореното си писмо до Васил Божков.