Отборът на ЦСКА загуби последната си проверка преди началото на сезона във „В“ група, въпреки че мачът не се доигра. Възпитаниците на Христо Янев отстъпиха с 0:1 на Ашдод на стадион „Българска армия“, а единствения гол в мача падна в края на първата част.

Контролата, която трябваше да има приятелски характер, официално така и не завърши. Мачът бе прекратен в продължението, когато феновете на ЦСКА нахлуха на терена и подгониха играчите на израелския тим, бесни от грубите прояви на гостите от Ашдод.

Футболистите на гостите побягнаха, неосъзнавайки какво се случва, като част от тях се насочиха към празния сектор "В", опитвайки се да напуснат пределите на стадиона. Наложи се малкото полиция, присъстваща на мача да пази играчите на Ашдод във входа на сектор "Б" на стадион "Българска армия", докато страстите утихнат. В укротяването на феновте се включи и целият треньорски щаб на ЦСКА, начело със старши треньора Христо Янев.

Като цяло двубоят не предложи много футболни достойнства, като зрителите станаха свидетели на множество груби нарушения, а реферът на срещата Людмил Павлов показа цели четири червени картона – три за гостите и един за ЦСКА на Ангел Грънчов.  

Първите два точни удара във вратата на Ашдод дойдоха след изпълнение на статични положения. Първо капитанът Борис Галчев пробва късмета си от фаул, който бе спечелен от Станислав Маламов пред противниковото наказателно поле. Ударът на Галчев бе точен, но твърде слаб и не затрудни вратаря на гостите. Малко по-късно Грънчов се озова на правилното място след заучено изпълнение на свободен удар, но и този път вратарят на Ашдод спаси на голлинията.

Постепенно играта се изнерви, а двама футболисти на гостите бяха декорирани в жълто. В 20-ата минута се стигна и до червен картон, след като полузащитникът на гостите Гади Кинда си позволи реплики по адрес на главния рефер Людмил Павлов, който му показа втори жълт картон и го изгони. В крайна сметка на негово място се появи друг футболист, за да запази численото равенство на двата тима.

Гостите продължиха да играят грубо, а след поредния фаул от срещу футболист на ЦСКА в 30-ата минута се стигна до меле, но за щастие играта бе подновена.

Най-доброто положение за ЦСКА през първата част пропусна Костадин Хазуров, който се опита да преодолее стража на гостите след изстрел със задна ножица. Топката обаче не попадна в рамките на вратата.

Ашдод успя да излезе напред в резултата в 44-ата минута. След атака отдясно и центриране в малкия пеналт, появилият се като смяна Тамо Авитан засече топката в мрежата на Анатоли Господинов. Преди да влезе във вратата, коженото кълбо се отби в десния страничен стълб.

На почивката наставникът на „червените“ Христо Янев направи три промени в състава си като в игра се появиха Преслав Йорданов, Радой Божилов и Николай Цветков. Те заеха местата на Костадин Хазуров, Момчил Цветанов и Борис Галчев.

В 69-ата минута отборът на Ашдод стигна до втори гол, но той бе отменен заради засада. Малко по-късно, появилият се през втората част Александър Александров пробва късмета си от пряк свободен удар, но не успя да затрудни стража на израелците. 

Множеството смени на двамата треньори през второто полувреме допълнително накъсаха играта, а добрите положения пред двете врати почти липсваха.

Пет минути преди края на двубоя Александър Бранеков стреля силно от близо 30 метра, топката тупна коварно пред вратаря, но стражът на Ашдод все пак успя да се намеси и да избие в корнер. 

В продължението на двубоя дойдоха и баталните сцени. Малко след като Ангел Грънчов бе изгонен след втори жълт картон, играч на гостите извърши изключително груб фаул. Именно в този момент нервите на "червените" фенове не издържаха и нахлуха на терена, търсейки саморазправа с играчите на израелците. В крайна сметка до по-сериозни ексцесии не се стигна, но официално мачът не се доигра.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МАЧА:

Първият официален мач на ЦСКА във "В" група е на 9 август срещу Струмска слава на стадион "Българска армия".

Ето титулярният състав на ЦСКА: 1. Анатоли Господинов, 4. Божидар Чорбаджийски, 6. Александър Бранеков, 21. Виктор Райчев, 25. Ангел Грънчов; 8. Борис Галчев (к), 13. Йордан Йорданов, 14. Самир Аясс, 7. Момчил Цветанов, 20. Станислав Маламов, 24. Костадин Хазуров