Старши треньорът на Ботев Враца Атанас Джамбазки не остана доволен от представянето на своя тим, въпреки победата над Бдин с 4:2 и факта, че трите точки върнаха Ботев на върха във В група. "Вкарахме 4 гола, можехме да отбележим още толкова, но ги изпуснахме... Не може с толкова лека ръка да допускаме да ни отбелязват голове. Особено първия - директно от ъглов удар. Имам претенции към футболистите, но ще им ги кажа лично на тях в съблекалнята. Доволен съм от победата, защото нещата си идват на мястото", коментира Джамбазки, цитиран от пресслужбата на клуба.

Любомир Симов

източник: Георги Александров

Според старши треньора на гостите Любомир Симов, Бдин е стоял добре срещу най-силния отбор в групата и се е опитал да се противопостави, доколкото може: "Изправихме се срещу най-добрия отбор в групата и се справихме добре. Видяхте развоя на мача, имаше притеснения у нас. През целия мач отборът на "Ботев" контролираше играта. Ние заложихме на малко юноши - това ни е и целта, да ги налагаме. Стигнахме до изравнителен гол - вярно, малко случайно падна, макар че това е заучено положение, но... не си повярваха момчетата. Вярно е и друго - "Ботев" можеше да ни вкара и повече голове!"

Мачът между двата тима във вторник за купата на АФЛ ще е съвсем друг сблъсък, прогнозира още Симов: "Във вторник играем за купата на Аматьорската лига. Това е друг мач, на елиминиране е. Домакинството няма да ни даде предимство. Всичко зависи от сериозността, с която отборите подходят към този турнир. Ние ще сме сериозни пък каквото стане".

Следващият мач между врачани и видинчани е във вторник на стадион "Георги Бенковски" в крайдунавския град.