Русенци са чести посетители на срещите на Астра от близкия румънски град Гюргево.

На северния бряг на голямата европейска река за кратко време бе създаден клуб, който на модернизирания стадион "Марин Анастасович" твори история. След второто място в местния елит и спечелената Купа на Румъния, Астра заслужи участие в Лига Европа. За влизане в груповата фаза отборът елеминира чешкия Слован Либерец и френския Олимпик Лион. Късно снощи той записа и първа точка в групата си след равенство 1:1 срещу шотландския шампион Селтик Глазгоу в Гюргево.

На трибуните на "Марин Анастасович" отново бяха много русенци. Сред тях за пореден път имаше и футболисти, треньори и представители на клубното на ръководство на "Дунав", начело с председателя на УС д-р Симеон Симеонов. Те се възползват редовно от тези поводи за сверяване на часовниците с елита на северната ни съседка, а оттам и на Европа.

Това сториха и част от момчетата от фенклуба "Дунав завинаги". Някои от тях "удариха рамо" на съседите от Гюргево. Други, като председателя Александър Стефанов, обаче не щадиха глас с колоритната агитка на "детелините", което им донесе и нови идеи за подкрепа на любимия Дунав.

Междувременно "драконите" са мотивирани за поредна победа по пътя си към завръщане в професионалния футбол у нас. На 8 ноември, събота, от 14 ч. те гостуват на Светкавица Търговище в мач от поредния кръг на Североизточната "В" група. Очаква се там те да получат подкрепа и от солидна група русенски фенове, които след това ще се ориентират и към залата в квартал "Здравец" в Русе за "синьото" дерби в дамския баскетбол у нас между "Дунав 8806" и "Левски" София.