Селтик допусна издънка при гостуването си на Астра Гюргево в мач от група D на Лига Европа. Шотландците водеха дълго време, но в крайна сметка допуснаха изравняване и двубоят завърши 1:1.

За „детелините“ в групата бе Александър Тонев, но българският национал остана на резервната скамейка.

В другия двубой от групата Залцбург разби Динамо Загреб и така взе аванс пред Селтик в битката за първото място в групата.

В началните минути на двубоя край Дунава, двата отбора се отличиха с по едно страхотно спасяване. Първо Силвиу Лунг спаси изстрел на Стефан Йохансен, след което страхотен индивидуален пробив на Сейду Яхая не доведе до гол единствено заради намесата на Крейг Гордън.

Стига се до 32-ата минута, в която след удар от фаул и рикошет в стената, топката попадна в Йохансен, който с великолепен изстрел в горния ляв ъгъл откри резултата за 1:0. До края на полувремето стражът на Астра спаси и удар на Чарли Мългрю.

След почивката румънците заиграха по-добре и определено започнаха да търсят изравнителен гол. След няколко пропуснати възможности, а и греда за Селтик след удар на Мългрю, часът на домакините настъпи в 79-ата минута. В нея влезлият като резерва Уилям Аморим получи топката отляво по атаката в наказателното поле на Селтик и с великолепен изстрел в далечния ъгъл не остави шансове на Гордън за 1:1.

Селтик веднага се втурна в атака в търсене на победен гол и бе близо в 83-ата минута, в която Грифитс се озова сам срещу Лунг, но вратарят успя да избие. Веднага след това Грифитс отбеляза и гол, който обаче не бе зачетен заради фаул преди удара.

В добавеното време на мача Астра остана с човек по-малко заради изключително грубо нарушение на Венсан Лабан спрямо Мългрю.

В другия мач от групата Ред Бул Залцбург разгроми домакините от Динамо Загреб с 4:1. Джонатан Сориано откри резултата за австрийците в края на първото полувреме, а Кевин Кампъл удвои аванса в 59-ата минута преди в ответната атака Анхело Енрикес да върне един гол за Динамо.

Надеждите на домакините обаче бързо бяха охладени от втория гол на Сориано в мача в 64-ата минута. В 72-ата Масимо Бруно вкара четвърти, а Сориано оформи своя хеттрик и крайното 5:1 в 85-ата минута.

Класиране в група D:

1. Залцбург 10 точки

2. Селтик 8

3. Динамо Загреб 3

4. Астра Гюргево 1