Дунав продължава да следва двугодишния си план, който трябва да завърши с промоция в А група. Това заяви на днешната първа тренировка на "драконите" за 2015 г. клубният президент д-р Симеон Симеонов, като уточни, че все пак програмата се следва стъпка по стъпка и на този етап първата цел е завръщане в професионалния футбол.

Капитанът Диян Димов и треньорът Веселин Великов поведоха групата на футболистите за първото занимание, което се проведе на игрището с изкуствена настилка. По традиция излизането от съблекалнята бе съпроводено с разливане на вода пред отбора с пожелания за здраве от домакинката Мария.

"Започваме с отлично настроение. Всички са здрави. Тази вечер пристигат Георги Чакъров, Мирослав Будинов и Мартин Димов. Андреас Васев в момента е в Швейцария, но на 23-ти се очаква да пристигне тук."

"Нов е Константин Атанасов, който играе на позицията дефанзивен халф и идва от Верея Стара Загора. Очаквам отговор и от един ляв външен халф, с когото водя преговори. Има още много какво да надграждаме и в тактическо естество", сподели старши треньорът Веселин Великов.

"Амбициите ми са да се развивам. Отборът е добър, има добри треньори. Тук съм да помогна на Дунав да изпълни целите си", коментира новото полънение Атанасов.

Великов добави, че целта на първо място е влизане в Б група. След май месец ще започне да се мисли по-конкретно за селекция и сглобяване на отбор, който да постигне следващата цел. "Мисля, че с 4-5 добри млади попълнения след това не би трябвало да имаме сериозен проблем, да се преборим за влизане в А група", отчете Великов.

Подготовката си Дунав ще води изцяло в Русе, за което помага и теренът с изкуствена настилка. Ремонтирани са още съблекалните и възстановителния център, уточни д-р Симеон Симеонов, като не пропусна да спомене, че помощ на клуба оказват зам.-кметът Иван Григоров и народният представител Свилен Иванов.

"Дано да върнем и повече хора на трибуните, защото все пак това е целта - "Дунав" е продукт, от който трябва да има и обществена полза", добави той.

Общината потвърди от своя страна подкрепата си с работата по базата. Зам.-кметът Григоров увери, че ще изградят трибуни за около 300 зрители на новия терен, на който ще играе мачовете си от Елитната група до 17 г. юношеската формация на Емил Иванов.

Предстои работа по обновяване на базата в квартал "Здравец", както и на Градския стадион, който до края на пролетта трябва да е готов да приема отново мачове от професионалния футбол.