В първата си контрола за 2016 година, която се проведе на турска земя ЦСКА победи Александрия от Украйна с 4:2. Момчетата на Христо Янев демонстрираха по-добър футбол през първата част и успяха да поведат с 3:2. През второто полувреме Александрия изравни играта, но в крайна сметка "червените" стигнаха и до четвърти гол в края на двубоя, за да спечелят с крайното 4:2.

Още в 9-ата минута Момчил Цветанов откри резултата с хубав удар и пас на Маламов. "Червените" удвоиха преднината си в 26-ата минута, когато Йордан Йорданов нацели гредата, но Хазуров беше на точното място и вкара кълбото в мрежата. Съперникът върна бързо попадение в следващата минута чрез Леонов. 

До почивката двата състава си размениха по 1 гол. Цветанов направи резултата 3:1 с перфектно изпълнен пряк свободен удар, а Банага намали. През втората част играта беше равностойна, но Стоян Колев на няколко пъти трябваше да спасява отбора си от поражение. В края на двубоя Преслав Йорданов оформи крайното 4:2

Съставът на ЦСКА: Анатоли Господинов, Кирил Динчев, Ангел Грънчов, Божидар Чорбаджийски, Виктор Райчев, Йордан Йорданов, Николай Цветков, Борис Галчев, Момчил Цветанов, Станислав Маламов и Костадин Хазуров (резерви: Стоян Колев, Самир Аясс, Преслав Йорданов, Николай Дичев, Милен Кикарин, Александър Александров, Петър Витанов)
 

Как се разви мача:

Преслав Йорданов вкарва 4-о попадение във вратата на Александрия.

85` Николай Дичев от няколко метра нацели напречната греда на съперника

74` Стоян Колев спаси опасен удар на футболист на съперника

71` Спорна ситуация в наказателното поле на Александрия. Преслав Йорданов беше зедържан за фланелката, но съдията не отсъди дузпа.

65` Жълт картон за Кирил Динчев

59` Удар към вратата на Колев, който улови уверено кълбото

58` Смяна в състава на ЦСКА - Петър Витанов замени Борис Галчев

55` Опасна атака за футболистите на Александрия, но ударът на футболиста на украинския тим нацели играч на "червените". 

В началото на второто полувреме в игра за "червените" се появиха Александър Александров, Самир Аясс, Преслав Йорданов, Кикарин и Стоян Колев.

45 ` Край на първото полувреме, ЦСКА води с 3:2 срещу Александрия

42` Гол за Александрия! Евгени Банага намали резултата, след като Господинов сбърка при една центрирана топка.

29` Нов гол за ЦСКА! Момчил Цветанов реализира трети гол за "червените" с добро изпълнение на пряк свободен удар.

28` Червен картон за Александрия - Имереков свали с ръце откъсващия се Момчил Цветанов, но тимът от Украйна направи смяна и остана с 11 човека на терена 

27 ` Гол за Александрия. Леонов се разписа.

26` Нов гол за ЦСКА! След центриране отдясно, Йордан Йорданов стреля с глава и уцели гредата, топката се върна в Костадин Хазуров и той направи резултата 2:0

23` Корнер за ЦСКА, след изпълнението му не последва опасност за вратата на Александрия.

18` След центриране от корнер пред вратата на тима от Украйна, топката попадна в Хазуров, но там бранител на Александрия се намеси добре и изчисти кълбото напред.

ГОЛ! 9` Момчил Цветанов откри с хубав удар от въздуха, след центриране на Маламов.

Преди това и двата отбора си бяха разменили по един ъглов удар, а атаката за гола бе първата по-интересна в мача.

1` Двубоят започна две минути преди 17 часа.


„Армейците“ заминаха за Алания на 12 януари, като по време на лагера работят предимно за физичиската си кондиция. Има голяма вероятност мачът срещу Александрия да бъде единствената проверка за тях на турска земя.

Украинският тим заема 7-ото място във временното класиране на местния елит. Отборът записа 22 точки в 16-те изиграни кръга дотук, като изостава с 21 точки от лидерите Шахтьор Донецк и Динамо Киев.

Стефан Дамянов, пратеник на Gong.bg в Турция. Със специалното съдействие на Евима футбол