ЦСКА разгроми лидера в Б група Дунав Русе с 6:0 в контрола, играна на стадион „Българска армия“ в София. Попаденията за „червените“ отбелязаха Станислав Маламов, Момчил Цветанов, Николай Цветков – два, Александър Александров и Петър Витанов. Трима футболисти получиха червени картони - Кирил Динчев от ЦСКА и Атанас Атанасов и Мирослав Будинов от Дунав Русе.

Двубоят стартира с минута мълчание в памет на легендата Трифон Иванов.

СНИМКИ от срещата вижте тук!

Домакините имаха пълно превъзходство в двубоя и през второто полувреме напълно надиграха съперника. Още в 3-ата минута при добра атака за ЦСКА Преслав Йорданов напредна добре, но впоследствие Момчил Цветанов не успя да засече топката в наказателното поле на Дунав Русе.

Станислав Маламов даде преднина на ЦСКА в 14-ата минута. Маламов засече центриране от корнер на Борис Галчев и с глава реализира за 1:0. При опасна атака за ЦСКА в 28-ата минута Йорданов пусна към Станислав Маламов, който напредна и центрира, но никой от "червените" не успя да засече в наказателното поле на Дунав. В 42-ата Момчил Цветанов изпълни не лошо от пряк свободен удар от дъгата пред наказателното поле, но стражът на Дунав спаси, а минута по-късно заради спречкване между Кирил Динчев и Атанас Атанасов двамата получиха червени картони.

Четири минути след подновяването на играта през второто полувреме Мирослав Будинов от Дунав Русе получи червен картон за груба проява. В 50-ата влезлият като резерва за "червените" Николай Цветков отправи хубав удар, но вратарят на Дунав Мартин Луков се намеси навреме.

ЦСКА вкарва втори гол в 55-ата минута. Момчил Цветанов се възползва от грешка в защитата на Дунав, овладя топката и останал очи в очи с вратаря на Дунав, реализира за 2:0. В 60-ата Николай Цветков вкара за 3:0 за ЦСКА. Нови 8 минути по-късно резултатът набъбна на 4:0. Петър Витанов реализира четвъртия гол за ЦСКА. Витанов вкара с добавка, след пряк свободен удар на Борис Галчев. Само в рамките на минута – в 71-ата и 72-ата ЦСКА покачи на 6:0 с попадения на Александър Александров и за втори път – Николай Цветков.

ЦСКА можеше да отбележи още голове във вратата на Дунав, като в 75-ата Божидар Чораджийски уцели гредата.

Първенството във В група, където участва ЦСКА се подновява на 21-и февруари, а в Б група, където играе Дунав Русе - на 27-и февруари.

Състави:

ЦСКА: Стоян Колев, Кирил Динчев, Божидар Чорбаджийски, Момчил Цветанов, Борис Галчев /к/, Преслав Йорданов, Йордан Йорданов, Самир Аясс, Станислав Маламов, Виктор Райчер, Ангел Грънчов

Резерви: Анатолий Господинов, Николай Дичев, Александър Александров, Павел Головодов, Петър Витанов, Милане Кикарин, Николай Цветков, Васил Попов

Дунав: Мартин Луков, Марио Петков, Мартин Ковачев, Петър Патев, Атанас Атанасов, Деян Димов /к/, Ивайло Раденцов, Юлиян Ненов, Антон Огнянов, Георги Чакъров, Мирослав Будинов

Резерви: Радосвет Христов, Ангел Здравчев, Йордан Димитров, Николай Колев, Слави Читаков

------

Начало на мача

3' Добра атака за ЦСКА, при която Преслав Йорданов напредна в половината на лидера в Б група. Момчил Цветанов обаче не успя да засече топката в наказателното поле на Дунав Русе.

9' Георги Чакълов от Дунав извърши грубо нарушение и получи жълт картон.

14' ЦСКА повежда с 1:0 на Дунав Русе! Станислав Маламов засече центриране от корнер на Борис Галчев и с глава реализира за 1:0.

23' Първото по-опасно положение за гостите от Русе в близост до наказателното поле на ЦСКА, но без да се стигне до нещо по-сериозно.

25' Удар на Преслав Йорданов е отразен от вратаря на Дунав Мартин Луков.

28' Опасна атака за ЦСКА. Йорданов пусна към Станислав Маламов, който напредна и центрира, но никой от "червените" не успя да засече в наказателното поле на Дунав.

31' Божидар Чорбаджийски от ЦСКА получава жълт картон за нарушение.

41' Жълт картон за Мартин Ковачев от гостите.

42' Момчил Цветанов изпълни не лошо от пряк свободен удар от дъгата пред наказателното поле, но стражът на Дунав спаси.

43' След спречкване между Кирил Динчев и Атанас Атанасов двамата получиха червени картони.

Край на първото полувреме

Начало на второто полувреме

46' Двата отбора се разбраха да доиграят мача с по 11 човека. Милен Кикарин влезе в игра за ЦСКА.

46' Анатоли Господинов и Николай Цветков влизат ви гра вместо Стоян Колев и Виктор Райчев.

49' Мирослав Будинов от Дунав Русе получи червен картон за груба проява. Изгоненият играч бе заменен от Йордан Димитров.

50' Влезлият като резерва за "червените" Николай Цветков отправи хубав удар, но вратарят на Дунав Мартин Луков се намеси навреме.

53' Петър Витанов заменя Самир Аясс.

55' ЦСКА вкарва втори гол! Момчил Цветанов се възползва от грешка в защитата на Дунав, овладя топката и останал очи в очи с вратаря на Дунав, реализира за 2:0.

58' Александър Александров замени голмайстора Момчил Цветанов.

60' Трети гол за ЦСКА! Николай Цветков реализира за 3:0 в полза на "червените".

62' Жълт картон за Станислав Маламов.

64' Павел Головодов влиза в игра на мястото на Маламов.

68' Петър Витанов реализира четвърти гол за ЦСКА. Витанов вкара с добавка, след пряк свободен удар на Борис Галчев.

71' Пети гол за ЦСКА! Александър Александров реализира за 5:0 за "червените".

72' ЦСКА повежда с 6:0! Николай Цветков с втори гол.

75' Божидар Чораджийски уцели гредата и Дунав се размина със седми гол.

Край на мача