Неделният ден ще ни предложи поредният епизод от приключението на ЦСКА в Югозападната В група, където момчетата на Христо Янев ще преследват 24-а поредна победа. Макар и да се водят гости в двубоя от 24-ия кръг, „армейците“ ще играят на „Българска армия“ срещу София 2010. Срещата започва в 18,30 часа и е много вероятно да се превърне в мача, в който „червените“ ще минат котата от 100 гола в първенството.

Дотук головата разлика на ЦСКА в третото ниво на родния футбол говори по-добре от всяка друга статистика – 98 отбелязани попадения и едва 2 допуснати. Само преди три кръга „армейците“ успяха да вкарат внушителните 11 гола при победата над Ботев Ихтиман, с което подобриха постижението си за най-разгромен успех през кампанията. До този мач ролята на най-удобна жертва за ЦСКА се държеше именно от София 2010, който през септември миналата година падна с 0:8.

Сега треньор на символичните домакини е легендата на „армейците“ Тодор Янчев, а в състава им личат имена като Тони Стоичков, Радой Божилов и Александър Аспарухов, които са преминали през школата на ЦСКА. Това обещава топло посрещане от феновете на „Армията“, но на терена събитията най-вероятно ще стоят по съвсем различен начин. Много е вероятно Христо Янев да заложи на силен състав, в който да се завърнат Божидар Чорбаджийски и капитанът Боби Галчев. Двамата трябваше да изтърпят наказания и вече са на линия. Ако „червените“ спечелят срещу София 2010, това ще бъде тяхната 31-а победа във всички турнири през кампанията.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS