ЦСКА записа поражение в първата си контрола в Гърция. „Червените“ отстъпиха с 0:1 на елитния Ксанти, а срещата се изигра на стадиона на гръцкия отбор.

Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев избра следните единадесет футболисти да започнат мача: Стоян Колев, Кирил Динчев, Ангел Грънчов, Божидар Чорбаджийски, Виктор Райчев, Петър Витанов, Борис Галчев (к), Самир Аясс, Момчил Цветанов, Александър Александров, Преслав Йорданов.

Още в 5-ата минута армейците можеха да открият резултата, но от няколко метра Самир Аясс стреля във вратаря и топката се отби в горната греда.

Домакините успяха да отбележат гол от статично положение в 38-ата минута на двубоя. След центриране от ляво Паркаш се извиси над отбраната на ЦСКА и с глава прониза Стоян Колев за 1:0, съобщи официалният сайт на ЦСКА.

На полувремето бяха извършени няколко смени, като бяха заменени Ангел Грънчов, Виктор Райчев, Момчил Цветанов, Преслав Йорданов, Самир Аясс, Борис Галчев и Стоян Колев. Техните места бяха заети съответно от Николай Дичев, Милен Кикарин, Станислав Маламов, Костадин Хазуров, Йордан Йорданов, Николай Цветков и Слави Петров.

Второто полувреме премина в по-спокойно темпо, като Йордан Йорданов имаше възможност да се разпише за ЦСКА в 70-ата минута, но пропусна.

На 3-и февруари предстои втората контролна среща на ЦСКА на гръцка земя – срещу отбора на Пантракикос (Комотини). Мачът е с начален час 15:00 часа и ще се изиграе на градския стадион в Александруполис.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS