Ръководството на ЦСКА официално поднесе извиненията си за инцидента по време на контролата на тима с Марица. Тогава репортерът на "Би Ти Ви" Димитър Тасев беше уцелен с бомбичка, хвърлена от агитката на "червените". 

От клуба строго осъдиха това провинение на все още неизвестен техен фен и призоваха да се сложи край на агресията по родните стадиони. Ето какво гласи и декларацията на ръководството на ЦСКА:

"ЦСКА желае официално да поднесе своите извинения на bTV Media Group, както и на репортера Димитър Тасев, който пострада заради хвърлена бомбичка на вчерашната контролна среща между отборите на ЦСКА и Марица, играна на стадион "Българска армия"."

"ЦСКА остро осъжда подобни вандалски прояви и се разграничава от хората, извършили срамния акт. ЦСКА изразява пълната си готовност да съдейства на органите на реда за откриване на извършителите. Нека заедно спрем агресията по стадионите!", написаха "червените". 

В същото време, Управителният съвет на Съюза на журналистите в България също излезе с позиция по този инцидент и го осъди, като призова трудът на репортерите да бъде уважаван и ценен. 

"За пореден път агресията в българското общество поставя на изпитание професионализма и съвестта ни. Спортният журналист от bTV Димитър Тасев пострада по време на футболен мач от хвърлени на стадиона бомбички. В същата ситуация попадна и лекарският екип, оказващ му първа помощ."

"Съюзът на българските журналисти отново изразява своята непримиримост с посегателствата над журналисти и граждани, както при изпълнението на техните професионални задължения, така и в личния им живот."

"Примерите за подобни действия и бездействието на органите на реда стават постоянна практика. Настояваме виновниците да бъдат намерени и наказани, а трудът на журналистите, както и на всички членове на нашето общество, да бъде уважаван и защитен!", написаха от организацията.