От БФС споделиха, че от ЦСКА не е постъпила никаква информация за желание на ЦСКА за включване на тима в Областната група, в случай, че санкциите на ФИФА влязат в сила в пълна мяра.

„Отлагането на Областната група бе за да се даде такава възможност. Това ни даде възможност да удължим срока, защото едната група е с 12 отбора, а другата с -14. Тези първенства ще завършат на 5-6 декември. В тези групи е и Локо Сф. До този момент няма индикации, че ЦСКА желае да играе в тази група. Ако не дай Боже се стигне до отнемане на точки и изваждане на отбора, няма как да започне отново сезонът за тях“, заяви Антон Попов.

Павел Колев добави: „Срокът е изтекъл, коментираме хипотеза. Даже няма индикации за това.“

А Борислав Попов уточни: „Това е най-ниското ниво, футболът е масов, така че има възможност. Ако клубът не плати тези пари, ще му бъдат отнети точки. Тази сума нараства с големи темпове. Изчаква се становището на ФИФА. Няма вариант да се отнемат 270 точки, това е абсурд. Може да не се стигне до отнемане на точки.

До края на седмицата се очаква отговорът на ФИФА, даже по-рано.“

Борислав Попов бе помолен и вариантът с ФК ЦСКА, през който бе направен опит да бъде картотекиран ЦСКА първоначално:

„ФК ЦСКА е ново дружество – създадено през август. Това, че участва сегашното дружество в него, не го прави правоприемник. На базата на заявка този клуб трябва да тръгне от Областната група. Картотекирането е акт към редовен клуб, а този не е редовен клуб. Действието не носи белези на картотекиране. Няма искане от Правната комисия“, обясни Борислав Попов.

„В случая с Лудогорец има ясна връзка с историята. Специално беше изследвано от УЕФА – няма никакви забележки заради тригодишния период. Във всички случаи – с Лудогорец, с Берое, има правоприемственост“, добави изпълнителният директор.