ЦСКА може и да изчезне около националния празник 3 март. До края на този месец и началото на следващия ще бъде публикуван окончателният списък на кредиторите на “червените”. След това стартира 1-месечен срок, в който трябва да се представи оздравителен план, информира "24 часа".

Ако такъв няма, то директно се отива към ликвидация на дружеството.
При стартиране на такава процедура дружеството е задължено по закон да преустанови всякаква дейност, или с други думи, да спре да играе мачове. Губи се и членството в БФС.

Оздравителен план по закон имат право да предлагат кредитори с над 30% от вземанията, или само НАП, което е повече от невероятно, синдикът Дора Милева-Иванова, която няма никакво намерение да прави това, и бившите акционери. Едва ли обаче някой в крайна сметка знае точно къде са акциите преди началото на процедурата по несъстоятелност.

Заради това в момента се правят всякакви маневри. Очаква се дори да бъдат заведени и дела за прехвърлянето на ценните книжа. Това обаче няма да ускори нищо и по-лесно ще изтече едномесечният срок за представяне на план за оздравяване на дружеството.
Това означава, че може и да няма жребий за 1/2-финалите за купата. БФС извади “Литекс” от елитната група и от ловешкия тим започнаха да разпродават звездите си, а някои като Илия Миланов избягаха.

Преди първите мачове на 6 април може да изчезне и ЦСКА.

Вероятно и заради това се бави тегленето на жребия, което по официално съобщение на профилигата трябваше да бъде веднага след 1 януари.